Brickdeegpakketje met rauwe ham en asperges
Omschrijving
| Voorgerecht, warm | 4 pers
| 35 min
| 2013.04.10 – Colruyt inspiratiefolder, een geslaagd feest
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 sneden rauwe Culatello-ham
- 500 gr witte asperges
- 1 bakje tuinkers
- 1 bosje waterkers
- ¼ plantje bieslook
- 3 takjes verse peterselie
- 125 gr Griekse yoghurt
- 2 el boter
- 4 vellen brickdeeg
- Peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.
- Kook ± 15 min gaar in licht gezouten water. Laat goed uitlekken en dep droog.
- Snipper ondertussen de tuinkers fijn en meng onder de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en zout
- snij de asperges in 2 en snipper het bieslook en de peterselie fijn.
- leg een sneetje rauwe ham op elk vel brickdeeg.
- bestrooi met de verse kruiden en verdeel er de halve asperges over. Vouw de vellen brickdeeg dicht.
- Smelt de boter en strijk er de brickdeegpakketjes volledig mee in.
- leg op een bakplaat en bak 15 min. in de voorverwarmde oven.
- Verdeel de brickdeegpakketjes over de borden
- garneer met de waterkers en lepel er enkele toefjes Griekse yoghurt naast.
- serveer de rest van de yoghurt apart.
Tip 1
→ Dit gerecht kan u ook als aperitiefhapje serveren.
→ Met de bovenstaande ingrediënten hebt u voldoende voor ±16 hapjes.
→ Snij de asperges in 2 en wikkel elke halve aspege samen met de fijngesnipperde kruiden in een stukje rauwe ham en een stuk brickdeeg.
→ Bak 15 min in de oven engeef er de yoghurt bij als dipsaus.
Tip 2
→ Asperges op zijn Vlaams: kook 1 kg geschilde asperges 10 a 15 min en laat uitlekken.
→ Smelt ondertussen 100 gr boter en voeg er het sap van ½ citroen, p&z aan toe.
→ Maak 2 hardgekookte eieren fijn met een vork en meng met 2 eetlepels fijngehakte peterselie, p&z.
→ Lag de asperges op een bord, overgiet met de gesmolten boter en werk af met het eiermengsel.
Drankadvies
Wijn: |
Tarapaca Souvignon Blanc – D.O. Maipo Valley, Chilli |
Bier: | — |
Voedingswaarde
Energie: 198 Kcal | Eiwitten: 7.2 gr | Vetten: 11.6 gr | Koolhydraten: 15.8 gr |