Boontjes gerold in spek en lekker knapperig uit de oven
een heerlijk bijgerecht op een feestelijke tafelOmschrijving
| Hoofdgerecht/ 8 pers
| ± 25 min
| van thuis uit meegekregen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- ± 800 gr bootjes
- 150 gr plakjes ontbijtspek
- 10 gr basilicum
- Nootmuskaat
- 30 gr olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Verwijder de uiteindes van de boontjes.
- Blancheer de boontjes in ± 6 min beetgaar, giet ze af en spoel af met koud water.
- Laat uitlekken.
- Meng wat olijfolie door de boontjes en bestrooi met peper en een beetje nootmuskaat.
- Maak van een aantal boontjes een stapeltje en leg op elk stapeltje boontjes een blaadje basilicum.
- Maak pakketjes van de stapeltjes sperziebonen door om elk stapeltje een plakje spek te rollen.
- Leg de boontjes in een ovenschaal en zet deze voor ± 10 min in de oven, of totdat het spek knapperig is.
- Serveer de sperziebonen met spek warm of lauwwarm.