Boontjes gerold in spek en lekker knapperig uit de oven

een heerlijk bijgerecht op een feestelijke tafel

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 8 pers

| ± 25 min

| van thuis uit meegekregen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • ± 800 gr bootjes
  • 150 gr plakjes ontbijtspek
  • 10 gr basilicum
  • Nootmuskaat
  • 30 gr olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Verwijder de uiteindes van de boontjes.
  3. Blancheer de boontjes in ± 6 min beetgaar, giet ze af en spoel af met koud water.
  4. Laat uitlekken.
  5. Meng wat olijfolie door de boontjes en bestrooi met peper en een beetje nootmuskaat.
  6. Maak van een aantal boontjes een stapeltje en leg op elk stapeltje boontjes een blaadje basilicum.
  7. Maak pakketjes van de stapeltjes sperziebonen door om elk stapeltje een plakje spek te rollen.
  8. Leg de boontjes in een ovenschaal en zet deze voor ± 10 min in de oven, of totdat het spek knapperig is.
  9. Serveer de sperziebonen met spek warm of lauwwarm.

Categorieën