Basisrecept voor zanddeeg

Wat je ook kiest, hartige quiches en pizza’s of zoete koeken, de basis wordt altijd gevormd door het deeg. Dit recept kun je ook gebruiken om koekjes van te bakken.

Omschrijving:

Bakkerij | gebak | afhankelijk van je doel
Voorbereiding: 15 min | Bereiding: 20 min | overige tijd: 30 min
Bron: Weight Watchers recept

Ingrediënten:

  • 240 g bloem, alle soorten
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 65 g witte suiker
  • 80 g halvarine, 40% vet
  • 1 middelgroot ei 

Bereidingswijze:

  1. Meng 230 gram bloem met het bakpoeder. Kneed met de suiker, de minarine en het ei tot een glad deeg.
  2. Vorm een bal en leg deze gewikkeld in vershoudfolie ongeveer 30 minuten in de koeling.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Bestuif je aanrecht met de rest van de bloem. Rol het deeg hierop uit en bekleed hiermee een springvorm (26 cm).
  5. Bak dit in ongeveer 20 minuten in de oven.