Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Basis zanddeeg | mijn receptenbundel

Basisrecept voor zandkoekjes

Wat je ook kiest, hartige quiches en pizza’s of zoete koeken, de basis wordt altijd gevormd door het deeg. Dit recept kun je ook gebruiken om koekjes van te bakken.

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ zanddeeg afhankelijk van je doel

| Voorbereiding: 15 min | Bereiding: 20 min | rust: 30 min

| van thuis uit meegekregen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 125 gram bloem / 150 gr bloem
  • snufje zout / snufje zout
  • 50 gram bloemsuiker / 100 gr witte basterdsuiker
  • 10 gram vanillesuiker / zakje vanillesuiker
  • 80 gram boter / 100 gr boter (uit de koelkast en in blokjes gesneden)
  • 1 eigeel / 1 ei
  • een beetje kristalsuiker

Bereiding

  1. Doe de bloem in en kom, maak een kuiltje en doe hierin de boter en de suiker.
  2. Kneed lang en stevig tot een homogene massa.
  3. Maar er een rol van, doe er plasticfolie over en leg een half uur in de ijskast.
  4. Zet de oven op 175 °C
  5. Haal de rol uit de ijskast en snijd in schijfjes van een halve centimeter.
  6. Rol deze met de zijkant door het eigeel en de suiker en leg ze op bakpapier op een bakplaat.
  7. Bak ze gedurende 20 minuten op 175 °C. 

Categorieën