Basisrecept voor zandkoekjes
Wat je ook kiest, hartige quiches en pizza’s of zoete koeken, de basis wordt altijd gevormd door het deeg. Dit recept kun je ook gebruiken om koekjes van te bakken.Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ zanddeeg afhankelijk van je doel
| Voorbereiding: 15 min | Bereiding: 20 min | rust: 30 min
| van thuis uit meegekregen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 125 gram bloem / 150 gr bloem
- snufje zout / snufje zout
- 50 gram bloemsuiker / 100 gr witte basterdsuiker
- 10 gram vanillesuiker / zakje vanillesuiker
- 80 gram boter / 100 gr boter (uit de koelkast en in blokjes gesneden)
- 1 eigeel / 1 ei
- een beetje kristalsuiker
Bereiding
- Doe de bloem in en kom, maak een kuiltje en doe hierin de boter en de suiker.
- Kneed lang en stevig tot een homogene massa.
- Maar er een rol van, doe er plasticfolie over en leg een half uur in de ijskast.
- Zet de oven op 175 °C
- Haal de rol uit de ijskast en snijd in schijfjes van een halve centimeter.
- Rol deze met de zijkant door het eigeel en de suiker en leg ze op bakpapier op een bakplaat.
- Bak ze gedurende 20 minuten op 175 °C.