Aznac koekjes
een koekje afkomstig uit Australië en Nieuw ZeelandOmschrijving
| bakkerij/ koekjes/ ± 15 stuks
| voorbereiding 25 min/ bakken 25 min
| gezien op 24Kitchen, chef: R. van Veen.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Deeg
- 175g boter
- 125g havermout
- 75g geraspte kokos
- 175g bloem
- 125g suiker
- 1tl bakpoeder
- ½ tlzout
- 40g ahornsiroop
- 30ml water
Topping
- 1eiwit
- ½ limoen
- 30g pijnboompitten
- 50g suiker
Bereiding
Deeg
- Verwarm de oven voor op 180 °C boven- en onderwarmte.
- Smelt de boter.
- Meng de havermout, geraspte kokos, bloem, bakpoeder, suiker, zout, ahornsiroop, water en de gesmolten boter in een kom totdat het een deeg is.
- Schep met een eetlepel of kleine ijsknijper hoopjes deeg op een bakplaat met bakpapier.
- Houdt ± 5 cm ruimte tussen de koekjes en druk ze met je vingers iets platter.
Topping
- Rasp de limoen.
- Klop het eiwit los.
- Meng de rasp van de limoen door het eiwit en haal de pijnboompitten met een vork door het mengsel.
- Haal ze daarna door de suiker, zodat er een suikerlaagje omheen zit.
- Garneer de koekjes met de pijnboompitten.
- Bak de koekjes ± 12 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn maar nog wel een beetje zacht.
- Haal de koekjes uit de oven en laat ± 5 minuten op de bakplaat liggen.
- Laat daarna volledig afkoelen op een rooster.