Aznac koekjes

een koekje afkomstig uit Australië en Nieuw Zeeland

Omschrijving

| bakkerij/ koekjes/ ± 15 stuks

| voorbereiding 25 min/ bakken 25 min

| gezien op 24Kitchen, chef: R. van Veen.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Deeg

  • 175g boter
  • 125g havermout
  • 75g geraspte kokos
  • 175g bloem
  • 125g suiker
  • 1tl bakpoeder
  • ½ tlzout
  • 40g ahornsiroop
  • 30ml water

Topping

  • 1eiwit
  • ½ limoen
  • 30g pijnboompitten
  • 50g suiker

Bereiding

Deeg
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C boven- en onderwarmte.
  2. Smelt de boter.
  3. Meng de havermout, geraspte kokos, bloem, bakpoeder, suiker, zout, ahornsiroop, water en de gesmolten boter in een kom totdat het een deeg is.
  4. Schep met een eetlepel of kleine ijsknijper hoopjes deeg op een bakplaat met bakpapier.
  5. Houdt ± 5 cm ruimte tussen de koekjes en druk ze met je vingers iets platter.  
Topping
  1. Rasp de limoen. 
  2. Klop het eiwit los.
  3. Meng de rasp van de limoen door het eiwit en haal de pijnboompitten met een vork door het mengsel.
  4. Haal ze daarna door de suiker, zodat er een suikerlaagje omheen zit.
  5. Garneer de koekjes met de pijnboompitten. 
  6. Bak de koekjes ± 12 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn maar nog wel een beetje zacht.
  7. Haal de koekjes uit de oven en laat ± 5 minuten op de bakplaat liggen.
  8. Laat daarna volledig afkoelen op een rooster. 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email