Appelkoeken
Je kan het zien als een variatie van de meer bekende appelflappenOmschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 6 pers
| ± 30 + 60 min
| Gezien op 24Kitchen, chef: R. van Veen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Deeg | Eidooier-roommengsel |
---|---|
|
|
Appelvulling | Extra nodig |
|
|
Bereiding
Deeg
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Zeef het bakmeel boven het werkblad en maak een kuiltje.
- Giet het ei samen met boter, suiker, zout en citroenrasp in het kuiltje.
- Kneed door elkaar en kneed beetje bij beetje het bloemmengsel erdoor tot een soepel deeg.
- Dek het deeg af met plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Appelvulling
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes van ± 0.5 cm.
- Meng custardpoeder, suiker en speculaaskruiden door de appelvulling.
Opbouw
- Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een plak van een halve centimeter dik.
- Bekleed de ingevette bakvormpjes met het deeg en schep de appelvulling erin.
- Bekleed met de rest van het deeg de bovenkanten.
- Meng de eidooier met het scheutje room en bestrijk de koeken met het eidooierroommengsel.
- Bestrooi met suiker en bak de koeken in ± 30 min goudbruin en gaar.