Hele simpele appelcake, iedereen kan deze maken en vooral "genieten"

Toelichting

Omschrijving

| bakkerij/ gebak/ 12 porties

| ± 20 min voorber. en 50 min bakken

| Via internet en combi van moeder keuken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Vulling

  • 3 appels ( bvb Jonagold of andere zoete appel naar keuze)
  • 60 gram kristalsuiker 
  • sap van 1 organisch geteelde citroen

Cakebeslag

  • 250 gram (Zeeuwse) bloem
  • 2 thl bakpoeder
  • 125 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 175 gr fijne kristalsuiker
  • ½ thl zout
  • 3 biologische eieren
  • 2 thl vanille-extract of 1 vanillestokje
  • fijn geraspte schil van ¼ citroen
  • 160 ml (half)volle melk
  • bakspray en bakpapier

Bereiding

voorbereiding
  1. Oven voorverwarmen op 180 °C (boven- en onderwarmte)
  2. Bespray je bakvorm met bakspray, leg een vel bakpapier onder in je springvorm.
  3. Schil de appels, snijd in 4 en verwijder het klokhuis.
  4. Snijdt de appel in dunne “halve maan” schijfjes en besprenkel onmiddellijk met het citroensap zodat de appels niet bruin worden.
  5. Voeg 60 gram suiker toe, roer zeer goed door mekaar, dek af en zet minimum 1 uur weg in de ijskast.
beslag
  1. Meng de bloem met het bakpoeder en zeef.
  2. Met de bisschophaak van je keukenrobot (Kitchenad),  meng je de boter, suiker, zout, vanille en citroenzeste.
  3. Voeg de eieren één voor één toe en klop onder
  4. Voeg de bloem toe en de 120 ml melk, begin met iets minder (en voeg alleen meer melk toe indien nodig)
  5. Klop tot een glad maar stevig deeg
  6. Giet het deeg in de springvorm.
  7. Duw de appelschijfjes in het deeg. Maak er een speelse spiraal of ander decoratie van
  8. Bak in de oven voor 45 tot 60 minuten.
  9. Laat appelcake afkoelen en verwijder de springvorm.

Categorieën