Hele simpele appelcake, iedereen kan deze maken en vooral "genieten"
ToelichtingOmschrijving
| bakkerij/ gebak/ 12 porties
| ± 20 min voorber. en 50 min bakken
| Via internet en combi van moeder keuken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Vulling
- 3 appels ( bvb Jonagold of andere zoete appel naar keuze)
- 60 gram kristalsuiker
- sap van 1 organisch geteelde citroen
Cakebeslag
- 250 gram (Zeeuwse) bloem
- 2 thl bakpoeder
- 125 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 175 gr fijne kristalsuiker
- ½ thl zout
- 3 biologische eieren
- 2 thl vanille-extract of 1 vanillestokje
- fijn geraspte schil van ¼ citroen
- 160 ml (half)volle melk
- bakspray en bakpapier
Bereiding
voorbereiding
- Oven voorverwarmen op 180 °C (boven- en onderwarmte)
- Bespray je bakvorm met bakspray, leg een vel bakpapier onder in je springvorm.
- Schil de appels, snijd in 4 en verwijder het klokhuis.
- Snijdt de appel in dunne “halve maan” schijfjes en besprenkel onmiddellijk met het citroensap zodat de appels niet bruin worden.
- Voeg 60 gram suiker toe, roer zeer goed door mekaar, dek af en zet minimum 1 uur weg in de ijskast.
beslag
- Meng de bloem met het bakpoeder en zeef.
- Met de bisschophaak van je keukenrobot (Kitchenad), meng je de boter, suiker, zout, vanille en citroenzeste.
- Voeg de eieren één voor één toe en klop onder
- Voeg de bloem toe en de 120 ml melk, begin met iets minder (en voeg alleen meer melk toe indien nodig)
- Klop tot een glad maar stevig deeg
- Giet het deeg in de springvorm.
- Duw de appelschijfjes in het deeg. Maak er een speelse spiraal of ander decoratie van
- Bak in de oven voor 45 tot 60 minuten.
- Laat appelcake afkoelen en verwijder de springvorm.