Appel-pudding-cake
Zacht en fris met een heerlijk kopje koffie of thee. Supersimpel om te makenOmschrijving
| bakkerij/ gebak/ 8 pers
| ± 30 min voorber, 35 min bakken
| gezien op 24Kitchen, chef: R. van Veen.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Pudding
- 1 ei
- 50 g suiker
- 15 g maïzena
- 250 ml volle melk
- 1 tl vanille-extract
Appelcake
- 2 appels
- 2 eieren
- 100 g suiker
- 100 ml volle melk
- 200 g bloem
- 1 tl bakpoeder
Extra nodig
Een ovenschaal van ongeveer 18×24 cm. Een brownie bakvorm is bv iedeaal hiervoor
Bereiding
Puding
- Roer in een kleine pan het ei met suiker en maïzena tot een papje.
- Voeg de melk en de vanille toe en breng dit al roerend met een garde aan de kook.
- Laat de pudding 1 min zachtjes koken en vervolgens afkoelen.
Appelcake
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schil en snijd de appels in stukjes.
- Klop de eieren met suiker in de mixer luchtig.
- Roer de melk erdoor.
- Zeef de bloem met de bakpoeder boven de kom en spatel tot een egaal beslag.
- Spatel de appelstukjes door het beslag en giet het in de ingevette bakvorm bekleed met bakpapier.
- Strijk de bovenkant glad.
- Schep de koude pudding in een spuitzak met glad spuitmondje.
- Spuit een raster bovenop de cake.
- Bak de cake in de oven in ± 35 min gaar.
- Laat de cake daarna volledig afkoelen.
Drankadvies
Wijn: | soorten wijn |
Bier: | soorten bier |
Voedingswaarde
Energie: 485 Kcal | Vetten: 31 gr waarvan verz. vetzuren: 19 gr |
Koolhydraten: 42 gr waarvan suikers: 32 gr |
Eiwitten: 9 gr | Vezels: 2 gr | Natrium: 120 mg |
OF
Energie: 200 Kcal | Eiwitten: 4 gr | Vetten: 7 gr | Koolhydraten: 29 gr |