Appel-pudding-cake

Zacht en fris met een heerlijk kopje koffie of thee. Supersimpel om te maken

Omschrijving

| bakkerij/ gebak/ 8 pers

| ± 30 min voorber, 35 min bakken

| gezien op 24Kitchen, chef: R. van Veen.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Pudding

  • 1  ei
  • 50 g suiker
  • 15 g maïzena
  • 250 ml volle melk
  • 1 tl vanille-extract

Appelcake

  • 2  appels
  • 2  eieren
  • 100 g suiker
  • 100 ml volle melk
  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder

Extra nodig

Een ovenschaal van ongeveer 18×24 cm. Een brownie bakvorm is bv iedeaal hiervoor

Bereiding

Puding
  1. Roer in een kleine pan het ei met suiker en maïzena tot een papje.
  2. Voeg de melk en de vanille toe en breng dit al roerend met een garde aan de kook.
  3. Laat de pudding 1 min zachtjes koken en vervolgens afkoelen. 
Appelcake
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil en snijd de appels in stukjes. 
  3. Klop de eieren met suiker in de mixer luchtig.
  4. Roer de melk erdoor.
  5. Zeef de bloem met de bakpoeder boven de kom en spatel tot een egaal beslag. 
  6. Spatel de appelstukjes door het beslag en giet het in de ingevette bakvorm bekleed met bakpapier.
  7. Strijk de bovenkant glad.  
  8. Schep de koude pudding in een spuitzak met glad spuitmondje.
  9. Spuit een raster bovenop de cake. 
  10. Bak de cake in de oven in ± 35 min gaar.
  11. Laat de cake daarna volledig afkoelen. 
Drankadvies
Wijn: soorten wijn
Bier: soorten bier
Voedingswaarde
Energie: 485 Kcal Vetten: 31 gr
waarvan verz. vetzuren: 19 gr
Koolhydraten: 42 gr
waarvan suikers: 32 gr
Eiwitten: 9 gr Vezels: 2 gr Natrium: 120 mg

OF

Energie: 200 Kcal Eiwitten: 4 gr Vetten: 7 gr Koolhydraten: 29 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email