Aardbeien-limoentaart

Heerlijke frisse tractatie

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ 12 pers

| ongeveer 1 uur

| gekregen van een kennis

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 12 blaadjes gelatine
  • 25 gram zandkoekjes (bv petit beure) 
  • 4 onbespoten limoenen
  • 4 eieren
  • 4 eidooiers
  • 400 milliliter slagroom
  • 175 gram + een beetje suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 150 gram aardbeien
  • eventueel limoenschijfjes voor garnering
  • poedersuiker

Bereiding

  1. Week de gelatine in ruim koud water.
  2. Beleg een springvorm (22 cm doorsnede) met een laag koekjes.
  3. Was 2 limoenen met heet water, wrijf ze droog en rasp de schil eraf. Pers alle limoenen uit.
  4. Splits de eieren. Klop 4 eiwitten en de slagroom apart van elkaar stijf.
  5. Klop 8 eidooiers, 175 gram suiker, de vanillesuiker en de limoenrasp schuimig.
  6. Knijp de gelatine uit en los hem op laag vuur op.
  7. Roer het limoensap er geleidelijk doorheen en roer de gelatine door de eiercrème.
  8. Spatel eerst de slagroom en vervolgend het eiwit erdoor.
  9. Strijk een laag crème op zo’n manier over de koekjes dat aan de rand 1/3 van de koekjes vrij blijft.
  10. Verdeel op dezelfde manier de rest van de koekjes en de crème over de taart.
  11. Zet de taart ca. 5 uur koud weg. Maak de aardbeien schoon en halveer ze of deel ze in vieren.
  12. Meng ze met de suiker naar smaak en laat 10 minuten intrekken.
  13. Versier de taart met de aardbeien, de limoenschijfjes en de poedersuiker.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email