Aardbeien-limoentaart
Heerlijke frisse tractatieOmschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 12 pers
| ongeveer 1 uur
| gekregen van een kennis
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 12 blaadjes gelatine
- 25 gram zandkoekjes (bv petit beure)
- 4 onbespoten limoenen
- 4 eieren
- 4 eidooiers
- 400 milliliter slagroom
- 175 gram + een beetje suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 150 gram aardbeien
- eventueel limoenschijfjes voor garnering
- poedersuiker
Bereiding
- Week de gelatine in ruim koud water.
- Beleg een springvorm (22 cm doorsnede) met een laag koekjes.
- Was 2 limoenen met heet water, wrijf ze droog en rasp de schil eraf. Pers alle limoenen uit.
- Splits de eieren. Klop 4 eiwitten en de slagroom apart van elkaar stijf.
- Klop 8 eidooiers, 175 gram suiker, de vanillesuiker en de limoenrasp schuimig.
- Knijp de gelatine uit en los hem op laag vuur op.
- Roer het limoensap er geleidelijk doorheen en roer de gelatine door de eiercrème.
- Spatel eerst de slagroom en vervolgend het eiwit erdoor.
- Strijk een laag crème op zo’n manier over de koekjes dat aan de rand 1/3 van de koekjes vrij blijft.
- Verdeel op dezelfde manier de rest van de koekjes en de crème over de taart.
- Zet de taart ca. 5 uur koud weg. Maak de aardbeien schoon en halveer ze of deel ze in vieren.
- Meng ze met de suiker naar smaak en laat 10 minuten intrekken.
- Versier de taart met de aardbeien, de limoenschijfjes en de poedersuiker.