Mini quiches met geitenkaas en rode ui
Omschrijving
| miniquiches/ ± 12 stuks
| 10 min + 20 min in de oven
| 2020.04 – Boodschappen, Plus magazine
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 3 plakjes hartige taartdeeg
- 3 el bloem
- 3 eieren
- 150 ml slagroom
- 75 gr geitenkaas, verkruimeld
- 2 rode uien, gesnipperd
- 2 takjes tijm, gerist
- muffinvorm met 12 holtes, ingevet
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Rol de plakjes deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ze ongeveer 2 keer zo groot zijn
- Snijd de plakjes in vieren en druk ze voorzichtig in de holtes van de muffinvorm.
- Klop de eieren glad met de slagroom en breng op smaak met zout en peper
- Voeg de geitenkaas, ui en tijm toe en roer door.
- Schenk de muffinvormpjes voor ⅔ vol met het eimengsel en bak in de oven in 20-25 min gaar en goudbruin
Voedingswaarde
Energie: 120 Kcal | Vetten: 8 gr waarvan verz. vetzuren: 4 gr |
Koolhydraten: 7 gr |
Eiwitten: 4 gr | Vezels: 1 gr | Natrium: 0,3 mg |