Kleurrijke groentebrochettes met Brazilian steak
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| paar minuten
| 2014.06.04 – Colruyt inspiratiefolder, Barbeque
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 Brazilian steaks
- 2 aubergines
- 250 g champignons
- 150 g kerstomaten
- 600 g krielaardappelen
- 3 el. tapenade (naar keuze)
- 4 el. olijfolie
- peper en zout
Bereiding
voorbereiding in de keuken (20 min + 30 min laten trekken)
- Snij de aubergines in de lengte in dunne plakken.
- Kruid met 1 el. zout, laat 30 min. trekken en laat daarna uitlekken in een vergiet.
- Dep droog met keukenpapier. Snij de steeltjes van de champignons.
- Kook de krielaardappelen ± 20 min. in de schil in licht gezouten water. Giet af.
- Verhit intussen 3 el. olijfolie in een grillpan en bak de aubergine 2 min. aan elke kant.
- Besmeer de aubergineplakken met de tapenade en rol strak op.
- Steek afwisselend 1 krielaardappel, 1 rolletje aubergine, 1 kerstomaat en 1 champignon op een spiesje.
- In totaal hebt u 8 brochettes nodig. Wrijf ze in met 1 el. olijfolie.
bereiding op de bbq (± 10 min)
- Bak de Brazilian steaks ± 3 min. aan elke kant (zonder de schijfjes boter) op een hete barbecue.
- Als u de gemarineerde steaks niet saignant wilt, laat ze dan nog even verder bakken.
- Bak de groentebrochettes 2 min. aan elke kant.
- Afwerking: Snij de steak in schuine stukken en leg er de schijfjes kruidenboter op.
- Serveer met de brochettes en een groene salade. Tip: Ook lekker met gele paprika.
Drankadvies
Wijn: |
Vítoria Merlot, I.G.P. Pays d’Oc |
Bier: | Leffe Blond, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 637 Kcal | Eiwitten: 47,3 gr | Vetten: 33,4 gr | Koolhydraten: 35,6 gr |