Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Groentebrochettes … | mijn receptenbundel

Kleurrijke groentebrochettes met Brazilian steak

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers 

| paar minuten

| 2014.06.04 – Colruyt inspiratiefolder, Barbeque 

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 Brazilian steaks 
  • 2 aubergines
  • 250 g champignons
  • 150 g kerstomaten
  • 600 g krielaardappelen
  • 3 el. tapenade (naar keuze)
  • 4 el. olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

voorbereiding in de keuken (20 min + 30 min laten trekken)
  1. Snij de aubergines in de lengte in dunne plakken.
  2. Kruid met 1 el. zout, laat 30 min. trekken en laat daarna uitlekken in een vergiet.
  3. Dep droog met keukenpapier. Snij de steeltjes van de champignons.
  4. Kook de krielaardappelen ± 20 min. in de schil in licht gezouten water. Giet af.
  5. Verhit intussen 3 el. olijfolie in een grillpan en bak de aubergine 2 min. aan elke kant.
  6. Besmeer de aubergineplakken met de tapenade en rol strak op.
  7. Steek afwisselend 1 krielaardappel, 1 rolletje aubergine, 1 kerstomaat en 1 champignon op een spiesje.
  8. In totaal hebt u 8 brochettes nodig. Wrijf ze in met 1 el. olijfolie.
bereiding op de bbq (± 10 min)
  1. Bak de Brazilian steaks ± 3 min. aan elke kant (zonder de schijfjes boter) op een hete barbecue.
  2. Als u de gemarineerde steaks niet saignant wilt, laat ze dan nog even verder bakken.
  3. Bak de groentebrochettes 2 min. aan elke kant.
  4. Afwerking: Snij de steak in schuine stukken en leg er de schijfjes kruidenboter op.
  5. Serveer met de brochettes en een groene salade. Tip: Ook lekker met gele paprika.
Drankadvies
Wijn:

Vítoria Merlot, I.G.P. Pays d’Oc

Bier: Leffe Blond, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 637 Kcal Eiwitten: 47,3 gr Vetten: 33,4 gr Koolhydraten: 35,6 gr

Categorieën