Krieltjessalade met groene kruiden
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers
| ± 50 min
| 2013.04.24 – Colruyt inspiratiefolder, tijd voor bbq
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 plantje basilicum
- 1 plantje platte peterselie
- 500 gr krielaardappelen
- 1 teentje knoflook
- 1 klp mosterd ‘grof gemalen’
- 3 el. Olijfolie extra vierge
- 1 el rode wijnazijn
- Zwarte p&z
Bereiding
- snij met een dunschiller de ongeschilde courgette in dunnen slierten
- hak de peterselie fijn en scheur de basilicumblaadjes
- plet het knoflookteentje met de platte kant van een groot mes.
- boen de krielaardappelen schoon, kook ze ± 20 min in de schil in lichtgezouten water en giet af.
- meng ondertussen het geplette knoflookteentje met de mosterd, de rode wijnazijn en de olijfolie.
- meng de krielaardappelen met de courgetteslierten en giet er de dressing over. Kruid met zwarte p&z
- meng er ten slotte de groene kruiden onder.
Tip:
Deze krielsalade krijgt nog meer smaak wanneer u ze vooraf klaarmaakt en in de koelkast laat rusten. Haal 15 min voor het opdienen uit de koelkast.
Drankadvies
Wijn: |
Nobilo Orca Bay. Soufignon Blanc, Nieuw Zeeland
|
Bier: | — |
Voedingswaarde
Energie: 187 Kcal | Eiwitten: 3,7 gr | Vetten: 7,7 gr | Koolhydraten: 25,7 gr |