Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Brickdeegpakketje … | mijn receptenbundel

Brickdeegpakketje met rauwe ham en asperges

Omschrijving

| Voorgerecht, warm | 4 pers 

| 35 min

| 2013.04.10 – Colruyt inspiratiefolder, een geslaagd feest

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 sneden rauwe Culatello-ham
  • 500 gr witte asperges
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 bosje waterkers
  • ¼ plantje bieslook
  • 3 takjes verse peterselie
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 2 el boter
  • 4 vellen brickdeeg
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.
  3. Kook ± 15 min gaar in licht gezouten water. Laat goed uitlekken en dep droog.
  4. Snipper ondertussen de tuinkers fijn en meng onder de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en zout
  5. snij de asperges in 2 en snipper het bieslook en de peterselie fijn.
  6. leg een sneetje rauwe ham op elk vel brickdeeg.
  7. bestrooi met de verse kruiden en verdeel er de halve asperges over. Vouw de vellen brickdeeg dicht.
  8. Smelt de boter en strijk er de  brickdeegpakketjes volledig mee in.
  9. leg op een bakplaat en bak 15 min. in de voorverwarmde oven.
  10. Verdeel de brickdeegpakketjes over de borden
  11. garneer met de waterkers en lepel er enkele toefjes Griekse yoghurt naast.
  12. serveer de rest van de yoghurt apart.
Tip 1

→  Dit gerecht kan u ook als aperitiefhapje serveren.
→  Met de bovenstaande ingrediënten hebt u voldoende voor ±16 hapjes.
→  Snij de asperges in 2 en wikkel elke halve aspege samen met de fijngesnipperde kruiden in een stukje rauwe ham en een stuk brickdeeg.
→  Bak 15 min in de oven engeef er de yoghurt bij als dipsaus.

Tip 2

→  Asperges op zijn Vlaams: kook 1 kg geschilde asperges 10 a 15 min en laat uitlekken.
→  Smelt ondertussen 100 gr boter en voeg er het sap van ½ citroen, p&z aan toe.
→  Maak 2 hardgekookte eieren fijn met een vork en meng met 2 eetlepels fijngehakte peterselie, p&z.
→  Lag de asperges op een bord, overgiet met de gesmolten boter en werk af met het eiermengsel.

Drankadvies
Wijn:

Tarapaca Souvignon Blanc – D.O. Maipo Valley, Chilli

Bier:
Voedingswaarde
Energie: 198 Kcal Eiwitten: 7.2 gr Vetten: 11.6 gr Koolhydraten: 15.8 gr

Categorieën