Schnitzel capresse (of mager varkenslapje) met courgetti
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ groetnen/ 4 pers
| ± 30 min
| ontvangen per mail, van Leuke Recepten
Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten
- 4 gepaneerde schnitzels ( of een magere varkenslapje )
- 1 bol mozzarella (Parrano)
- 2 tomaten
- 3 gr courgettes ( of 800 gr kant en klare courgetti )
- 2 tenen knoflook
- verse basilicum
- 2 el pijnboompitten
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Haal de courgettes door de spirelli als je geen kant en klare courgetti gebruikt.
- Bak de schnitzels eerst krokant in een koekenpan.
- Leg ze vervolgens in een ovenschaal.
- Beleg met plakjes tomaat en mozzarella en voeg een snufje peper toe.
- Zet de ovenschaal ± 12 minuten in de oven tot de mozzarella is gesmolten.
- Verhit een beetje boter of olie in een pan en voeg de fijngehakte knoflook hier aan toe.
- Doe dan de courgetti in de pan en bak een paar minuten mee.
- Breng op smaak met peper, zout en wat verse blaadjes basilcum.
- Serveer de courgetti met de gegratineerde schnitzels caprese en wat geroosterde pijnboompitten.
super snel en makkelijk klaar te maken, lekker en gezond