Gevulde courgettes met (kippe)gehakt
... of een ander gehakt naar keuze. Heer heerlijk gerecht in een warme zomerdagOmschrijving
| Hoofdgerecht/ groenten/4 pers
| ± klein uurtje
| geïnspireerd via programma njam TV
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
de Courgettes
- 4 courgettes
- 100 gr gemalen kaas
- 10 kerstomaatjes (kleur naar keuze)
- olijfolie
- peper en zout
voor de vulling
- 500 gr kippengehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 bol mozzarella, in stukjes
- 1,5 tl kippenkruiden
- 0,5 tl cayennepeper
- 1 tl paprikapoeder
- 2 el tomatenpuree
- Peper en zout
Bereiding
de courgettes
- Snijd de courgettes in de lengte doormidden.
- Hol ze uit met een lepel.
- Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat en kruid ze met peper, zout en olijfolie.
- Plaats de courgettes gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C
de vulling
- Maak ondertussen het gehaktmengsel.
- Meng in een grote kom alle benodigdheden.
- Haal de courgettes uit de oven en vul ze op met het mengsel.
- Bestrooi vervolgens met een laagje gemalen kaas en leg er nog enkele kerstomaatjes bovenop.
- Plaats de courgettes terug in de oven voor ± 35 min tot de kaas mooi goudbruin gesmolten is.
serveer
naar wens met aardappelpurre of rijst
Drankadvies
Wijn: | een droge zoet witte wijn |
Bier: | — |
Voedingswaarde
Energie: 485 Kcal | Vetten: 31 gr waarvan verz. vetzuren: 19 gr |
Koolhydraten: 42 gr waarvan suikers: 32 gr |
Eiwitten: 9 gr | Vezels: 2 gr | Natrium: 120 mg |
OF
Energie: 200 Kcal | Eiwitten: 4 gr | Vetten: 7 gr | Koolhydraten: 29 gr |