Citroen-maanzaad Shortbread koekjes
een heerlijk fris koekje wat je in een afgesloten trommeltje prima kan bewarenOmschrijving
| bakkerij/ gebakjes/ ± 20 koekjes
| ± 10 min voor het deeg/ 1 u in koelkast/ 15 min bakken
| gezien op facebook en geïnpireerd via Laura’s Bakery
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 250 gram ongezouten roomboter
- 100 gram poedersuiker
- 2 tl citroen-extract of 1 el citroenrasp
- 300 gram bloem
- 20 gram maanzaad
Bereiding
- Mix de boter en poedersuiker romig.
- Voeg het citroen-extract toe en meng er even kort doorheen.
- Als laatst voeg je de bloem en maanzaad toe, mix tot een stevig koekjesdeeg.
- Maak een rol van ± 6 cm doorsnee van het deeg en wikkel deze in folie.
- Leg de rol deeg minimaal een uur in de koelkast zodat het kan rusten.
- Snij de rol deeg in plakjes en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de koekjes in ± 14 min op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar, of tot de randjes goudbruin zijn.