Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
GnocchiPrimaDonnaPesto | mijn receptenbundel

Gnocchi met Prima Donna pesto

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers

| ± 45 min

| 2012 Infoboekje Landana kaas.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 100 gr Prima Donna leggero
  • 50 gr verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook (fijn gesneden, houd een aantal blaadjes achter ter garnering)
  • 30 gr pijnboompitten (geroosterd)
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • zout
  • citroensap
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 1 eidooier
  • 200 gr bloem
  • 250 gr cherrytomaatjes

Bereiding

  1. Rasp 75 gram Prima Donna kaas en maak de pesto door de basilicum, knoflook, pijnboompitten en de kaas te mengen in de vijzel of in de keukenmachine.
  2. Giet vervolgens scheut voor scheut de olijfolie door het mengsel tot er een mooie smeuïge pesto ontstaat.
  3. Breng eventueel op smaak met zout en wat citroensap.
  4. Zet dit even apart.
  5. Boen de aardappelen schoon en kook ze met schil in gezouten water tot ze gaar zijn.
  6. Giet de aardappelen af, schil en pureer ze terwijl ze nog warm zijn.
  7. Probeer een puree te maken met zo min mogelijk klontjes.
  8. Laat de puree afkoelen en voeg daarna een eidooier toe.
  9. Bestuif een werkblad met wat bloem en kneed de puree tot een elastisch deeg.
  10. Voeg beetje bij beetje de bloem aan de puree toe, kneed niet te hard, anders wordt het deeg plakkerig.
  11. Neem een stuk van het deeg, strooi er nog extra bloem op en rol het met de handen tot een “worstje” van ± 2 cm dik.
  12. Snijd deze rol in klein stukjes die net zo lang zijn als een vingerkootje.
  13. Herhaal dit tot al het deeg in stukjes is verdeeld.
  14. Neem een grote vork en houd die in je hand met de tanden naar voren gericht.
  15. Druk nu elk stukje deeg zachtjes met je duim tegen de tanden van de vork en laat de gnocchi op een schone doek er vanaf rollen.
  16. Herhaal dit met alle stukjes deeg.
  17. Kook de gnocchi in ruim kokend water met zout.
  18. Wanneer ze klaar zijn, komen ze vanzelf aan de oppervlakte drijven, dat duurt meestal enkele minuten.
  19. Schep de gnocchi er met een schuimspaan uit en verdeel ze over de borden.
  20. Verdeel de groene pesto en de cherrytomaatjes over de gnocchi en schaaf hierover nog een aantal mooie krullen van de overgebleven Prima Donna kaas.
  21. Garneer met de achtergebleven blaadjes basilicum.
Drankadvies
Wijn: Witte Pinot Gris
Bier: naar keuze

Categorieën