Ovenschaal met pasta en groenten

Kan ook ideaal aangepast worden voor o.a. een vegetarische maaltijd

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ pasta en groenten/ 4 pers

| ± 20 min voorbereiding + ± 20 min in de oven

| Infokaartje uit de AH winkel.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 175 gr macaroni grande
  • 2 el olijfolie
  • 1 bakje baconreepjes (150gr)
  • 1 potje Pastagroenten in kruidige Italiaanse tomatensaus (345 gr)
  • 2 tomaten, in plakjes
  • 1 bol mozzarella 125 gr, in plakken
  • ½ thl gedroogde oregano
  • Ovenschaal van ± 18×24 cm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Kook de pasta in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de baconreepjes 2 min.
  4. Voeg de ratatouille toe en verwarm 2 min. zonder te koken.
  5. Giet de pasta af, meng deze door de groenten en schep in de ovenschaal.
  6. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakjes.
  7. Verdeel de tomatenplakjes, mozzarellaplakjes, oregano en eventueel peper en zout erover.
  8. Bak de pasta ± 20 min. in de oven, tot de kaas gesmolten is en begint te kleuren.

TIP:

  • vervang voor een slankere variant de bacon door 150 g mager rundergehakt.
  • vervang voor een vegetarische maaltijd de bacon door tofu
Voedingswaarde
Energie: 975 Kcal Vetten: 54 gr
waarvan verz. vetzuren: 0 gr
Koolhydraten: 80 gr
Eiwitten: 39 gr

 

Categorieën