Konijnstoofpotje (2)...
Stoofpotje van konijn met kruidige witloofpureeOmschrijving
| Hoofdgerecht/ wild/ 4 pers
| meer dan 60 min.
| ? – Colruyt inspiratiefolder;
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 stukken konijn (vers of diepvries)
- 6 stronken witloof
- 1 bosje platte peterselie
- 800 g aardappelen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 dl lichte room
- 2 el. boter
- 1 el. mosterd ‘grof gemalen’
- 2 flesjes Postel Dubbel
- nootmuskaat
- peper en zout
Bereiding
(20 min + 1:15 u stooftijd)
- Laat diepgevroren konijn oppervlakkig ontdooien.
- Schil de aardappelen en snij in stukken.
- Snipper de uien en het knoflook fijn.
- Snij het witloof in fijne ringen.
- Hak de platte peterselie grof.
- Smelt 1 el. boter in een grote kookpot en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
- Voeg de fijngesnipperde uien toe en giet er het bier langs de rand van de kookpot in. Laat 1 u. 15 min. afgedekt en op een zacht vuur garen.
- Kook ondertussen de aardappelen 20 min. gaar in licht gezouten water. Giet af en prak tot puree.
- Smelt 1 el. boter in een kookpot en bak het knoflook glazig. Voeg de witloofringetjes toe en laat ± 10 min. zachtjes stoven.
- Meng onder de aardappelpuree en kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
- Voeg de room toe aan de stukken konijn en meng er de mosterd onder. Kruid naar smaak bij met peper en zout, en laat nog even koken.
- Verdeel de stukken konijn over de borden, en geef er de witloofpuree bij. Bestrooi met de platte peterselie
Drankadvies
Wijn: | L’Excellence de Signargues, A.O.P. Côtes du Rhône Villages, Caves Saint-Pierre |
Bier: | Postel Tripel, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 717 Kcal | Eiwitten: 46,9 gr | Vetten: 32,3 gr | Koolhydraten: 44,7 gr |