Konijnstoofpotje (2)...
Stoofpotje van konijn met kruidige witloofpureeOmschrijving
 | Hoofdgerecht/ wild/ 4 pers
 | meer dan 60 min. 
 | ? – Colruyt inspiratiefolder; 
Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten
- 4 stukken konijn (vers of diepvries)
 - 6 stronken witloof
 - 1 bosje platte peterselie
 - 800 g aardappelen
 - 2 uien
 - 2 teentjes knoflook
 - 1 dl lichte room
 - 2 el. boter
 - 1 el. mosterd ‘grof gemalen’
 - 2 flesjes Postel Dubbel
 - nootmuskaat
 - peper en zout
 
Bereiding
(20 min + 1:15 u stooftijd)
- Laat diepgevroren konijn oppervlakkig ontdooien.
 - Schil de aardappelen en snij in stukken.
 - Snipper de uien en het knoflook fijn.
 - Snij het witloof in fijne ringen.
 - Hak de platte peterselie grof.
 - Smelt 1 el. boter in een grote kookpot en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
 - Voeg de fijngesnipperde uien toe en giet er het bier langs de rand van de kookpot in. Laat 1 u. 15 min. afgedekt en op een zacht vuur garen.
 - Kook ondertussen de aardappelen 20 min. gaar in licht gezouten water. Giet af en prak tot puree.
 - Smelt 1 el. boter in een kookpot en bak het knoflook glazig. Voeg de witloofringetjes toe en laat ± 10 min. zachtjes stoven.
 - Meng onder de aardappelpuree en kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
 - Voeg de room toe aan de stukken konijn en meng er de mosterd onder. Kruid naar smaak bij met peper en zout, en laat nog even koken.
 - Verdeel de stukken konijn over de borden, en geef er de witloofpuree bij. Bestrooi met de platte peterselie
 
Drankadvies
| Wijn: | L’Excellence de Signargues, A.O.P. Côtes du Rhône Villages, Caves Saint-Pierre | 
| Bier: | Postel Tripel, Abdijbier | 
Voedingswaarde
| Energie: 717 Kcal | Eiwitten: 46,9 gr | Vetten: 32,3 gr | Koolhydraten: 44,7 gr |