Reeragoût
Reeragoût met portosaus en champignonkroketjesOmschrijving
| Hoofdgerecht/ wild/ 4 pers
| meer dan 60 min
| 2013.12.18 – Colruyt inspiratiefolder, feestgids kerst
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 650 g reeragoût
- 40 g luzernekiemen
- 1 wortel
- 1 stengel groene selder
- 1 preiwit
- 1 rood pepertje
- 1 ui
- 1 el. boter
- 2 el. tomatenpuree
- 2 el. Luikse siroop
- 3 dl rode porto
- 4 dl wildfond (bokaal)
- 5 jeneverbessen (gedroogd)
- 2 kruidnagels
- 2 blaadjes laurier
- peper en zout
- Voor de champignonkroketjes:
- 40 g gedroogd eekhoorntjesbrood
- 600 g bloemige aardappelen
- 1 el. boter
- 1 ei
- 8 el. paneermeel
- 1 el. arachideolie
- nootmuskaat
Bereiding
voorbereiding (45 min + enkele uren in de koelkast)
- Laat het eekhoorntjesbrood 30 min. weken in lauw water. Duw het vocht eruit en hak fijn.
- Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in licht gezouten water.
- Giet af en laat even drogen op het vuur.
- Prak fijn en meng er 1 el. boter en het eekhoorntjesbrood onder.
- Scheid het eigeel van het eiwit en roer het eigeel onder de puree.
- Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
- Roer het eiwit onder de arachideolie en laat even rusten.
- Rol intussen kroketjes van de puree.
- Haal de kroketjes eerst door het eiwit en dan door het paneermeel.
- Laat enkele uren of bij voorkeur 1 nacht onafgedekt rusten in de koelkast.
- Snij de ui, de wortel, de selder en het preiwit in stukken van 1 cm, snij het pepertje in 2.
bereiding (10 min + 1:30 u sudderen)
- Smelt de boter in een braadpan en bak de stukken vlees aan alle kanten goudbruin.
- Kruid met peper en zout.
- Voeg de gesneden groenten, het rode pepertje, de tomatenpuree, de jeneverbessen, de kruidnagels en de laurierblaadjes toe.
- Overgiet met de porto en de wildfond en roer er de Luikse siroop onder.
- Laat 1 u. 30 min. sudderen op een zacht vuur.
- Bak de kroketten mooi goudbruin in de friteuse op 190 °C.
- Verdeel de ragout over kommetjes. Geef er de luzernekiemen en de champignonkroketjes bij.
- U kan dit gerecht helemaal vooraf klaarmaken.
- Op het moment zelf moet u alleen nog de ragout opwarmen en de kroketjes bakken.
Drankadvies
Wijn: |
Vinea Tempranillo Crianza, Bodegas Museum, D.O. Cigales – Spanje |
Bier: | Hopus, Sterk blond bier |
Voedingswaarde
Energie: 1107 Kcal | Eiwitten: 60,1 gr | Vetten: 48,5 gr | Koolhydraten: 80,2 gr |