Ovenschotel zoete aardappelen
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 30 a 60 min
| 2014.04.24 – Smulweb
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
voor de aardappelen
- 800 gr zoete aardappelen
- 1 ui
- 1 knoflookteen
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 2 tl paprika poeder
- olijfolie
voor de gehaktballetjes
- 250 gr gehakt
- 2 tl sambal oelek
- 1 sjalotje
- 1 ei
- paneermeel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Schil de aardappels en snij deze in kleine partjes van ongeveer 1-2 cm.
- Doe ze in de ovenschaal en bestrooi ze met de kruiden en met een flinke scheut olijfolie.
- Snijd de knoflook fijn (of pers) en doe deze ook bij de aardappelen.
- De ui in grote stukken snijden (zodat deze niet verbrand in de oven) en voeg deze ook aan de aardappelen toe.
- Hussel alles goed door elkaar en doe de schaal 30 min in de oven.
- Ga ondertussen de gehaktballetjes maken.
- Doe hiervoor het gehakt, een fijn gesneden sjalotje, sambal, paneermeel, ei, peper en zout in een kom en meng alles door elkaar.
- Draai er vervolgens kleine gehaktballen van (stuk of 10).
- Als de ovenschaal 30 min in de oven heeft gestaan voeg je de gehaktballen toe en laat nog ongeveer 10-15 min in de oven staan.
- De gehaktballen en aardappelen moeten dan gaar zijn.
- Serveer met een lekkere frisse salade