Klassieke banketbakkersroom
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ banketbakkersroom
| ± 15 min
| van thuis uit meegekregen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 250 ml melk
- 1 vanillestokje
- 35 gr suiker
- 25 gr bloem (± 1 el)
- 2 eidooiers
Bereiding
- Klop in een kom de suiker, bloem en eidooiers en een klein geutje van je nog koude melk tot een homogeen papje.
- Breng de melk aan de kook met het merg van het vanillestokje
- Giet ⅓ van de melk bij het eidooier mengsel en roer dit goed door.
- Giet daarna het mengsel terug bij de rest in de pan en roer met een garde in de pan of matig vuur totdat het kookt, om de bloem te garen. Duurt niet lang, wacht op het ploppen van de crème. Vooral niet te hoog vuur om aanbranden te voorkomen.
- Ga met de garde goed over de bodem zodat niks kan verbranden en neem vooral je tijd. Snel melk laten koken geeft snel neiging tot aangebrande melk wat ook je smaak van de banketbakkersroom gaat beïnvloeden. Daarom MATIG vuur.
- Neem een platte schaal, spoel even om met koud water, giet het mengsel in de platte schaal, dek het af met plastic folie zodat de folie het mengsel raakt, om velvorming te voorkomen.
- Laat afkoelen tot ± kamertemperatuur
TIP
– De room is 4 dagen houdbaar in de koelkast, je kan het dus prima een paar dagen van tevoren klaarmaken
– Als de room te stijf wordt, klop het dan los met een garde of mixer
– Lekker als vulling voor de eclairs/ soezen/ tompousen