Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Eclairs/ soezen (2) | mijn receptenbundel

Eclairs/ soezen (2)

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ 10 a 12 stuks

| 10 min voor het beslag en ± 30 min voor het afbakken

| van thuis uit meegekregen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Soezenbeslag

  • 100 ml water
  • 40 g boter
  • 70 g bloem
  • 2 medium eieren

Banketbakkersroom

Glazuur

  • 100 gr pure chocolade
  • 50 gr witte chocolade

Bereiding

Soezenbeslag
  1. Verwarm de oven voor op 210 ºC (hetelucht 200 ºC).
  2. Breng het water en de boter in een pan langzaam aan de kook.
  3. Haal van het vuur en meng de bloem er met een spatel door tot er een bal ontstaat.
  4. Zet de pan weer op het vuur en verwarm al roerend tot er vet uit het deeg komt, het garen van de bloem geeft een sissend geluid en bakt bijna aan (daarom goed blijven roeren). 
  5. Haal de pan van het vuur, breng je deegbal over in een mengkom (koelt iets sneller af) en roer de eieren er één voor één door tot er een glad beslag ontstaat en je eieren goed zijn opgenomen in het beslag.
  6. Schep het beslag in een spuitzak met een grote gladde spuitmond.
  7. Spuit strepen van 6 a 8 centimeter op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Bestrijk de het beslag eventueel met losgeklopt ei en 2 el water.  
  9. Bak de soezen in de oven in circa 20 a 25 minuten goudbruin en gaar en laat ze in de oven afkoelen.
Banketbakkersroom
  1. zie recept ‘banketbakkersroom
  2. Als de soezen en het glazuur klaar zijn en afgekoeld kunnen de soezen/ eclairs gevuld worden
  3. Prik een klein gaatje op het uiteinde van de eclair met een spuitmond/ spuitzak
  4. Vul de soezen/eclairs met de afgekoelde banketbakkersroom
Glazuur
  1. smelt de pure chocolade (temperen) au bain marie
  2. zorg ervoor dat het bakje breed genoeg is zodat de eclairs erin passen.
  3. dompel de bovenkant van de eclairs even in de gesmolten chocolade en leg ze ter afkoeling op een bakrooster. Na afkoeling is de chocolade hart geworden.
  4. smelt de witte chocolade in een apart bakje eveneens au bain marie.
  5. dip met een vork in de witte gesmolten chocolade en verdeel dit in strepen over de soezen/eclairs. Dit hoeft niet super netjes, het gaat om het idee. Mocht je dat wel willen zal je kunnen kiezen om een spuitzak te gebruiken met een fijne dunnen mond. Je kan nu specifieke tekeningen en/of tekst creëren op je eclairs (geeft ook een heel persoonlijk effect).

 

Categorieën