Gegratineerde tortellini met groene groenten
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers
| ± 60 min
| Colruyt inspiratiefolder, boni voor elk moment 2014.03.12
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 100 g rucola
- 2 takjes rozemarijn (vers)
- 1 teentje knoflook
- 250 g ricotta
- 0.5 dl lichte room
- 100 g geraspte mozzarella
- 50 g Parmezaan
- 1 el. boter
- 500 g tortellini met ricotta en spinazie (of met kaas)
- 3 el. pijnboompitten
- 1 el. olijfolie
- zwarte peper (molen)
- zeezout (molen)
Bereiding
- Snij de ongeschilde courgettes in blokjes.
- Snipper het knoflookteentje fijn.
- Hak de helft van de rucola grof.
- Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak fijn.
- Rasp de Parmezaan fijn.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Kook de tortellini 4 min gaar in licht gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
- Verhit de olijfolie in een pan en stoof de courgetteblokjes en het fijngesnipperde knoflook gaar. Voeg de fijngehakte rozemarijn toe. Schep uit de pan en zet opzij.
- Laat de grof gehakte rucola al roerend 1 min. slinken in dezelfde pan. Zet opzij.
- Meng de ricotta onder de room in een grote mengkom. Kruid goed met zwarte peper en zeezout en roer er de geraspte Parmezaan onder.
- Meng de uitgelekte tortellini, de geslonken rucola en de helft van de courgetteblokjes onder de ricotta room.
- Vet een ovenschaal in met de boter en schep er de helft van het pasta-courgettemengsel in. Verdeel er de rest van de courgetteblokjes, van de rucola en van het pasta-mengsel over. Strooi er de pijnboompitten en de geraspte mozzarella over.
- Bak 15 min. in de voorverwarmde oven tot de kaas mooi bruin kleurt (zet indien nodig kort de ovengrill aan).
- TIP 1: Serveer met een groen slaatje en evenuteel wat stokbrood
- TIP 2: U kan deze pastagratin ook over individuele schaaltjes verdelen.
- Toch liever wat vlees erbij? Voeg dan hamblokjes of gebakken spekblokjes toe.
Drankadvies
Wijn: | — |
Bier: | Tongerlo Blond, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 734 Kcal | Eiwitten: 32,8 gr | Vetten: 39,2 gr | Koolhydraten: 60,8 gr |