Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Tortellini & groene groenten | mijn receptenbundel

Gegratineerde tortellini met groene groenten

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers

| ± 60 min

| Colruyt inspiratiefolder, boni voor elk moment 2014.03.12 

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 100 g rucola
  • 2 takjes rozemarijn (vers)
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g ricotta
  • 0.5 dl lichte room
  • 100 g geraspte mozzarella
  • 50 g Parmezaan
  • 1 el. boter
  • 500 g tortellini met ricotta en spinazie (of met kaas)
  • 3 el. pijnboompitten
  • 1 el. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zeezout (molen)

Bereiding

  1. Snij de ongeschilde courgettes in blokjes.
  2. Snipper het knoflookteentje fijn.
  3. Hak de helft van de rucola grof.
  4. Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak fijn.
  5. Rasp de Parmezaan fijn.
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  7. Kook de tortellini 4 min gaar in licht gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  8. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de courgetteblokjes en het fijngesnipperde knoflook gaar. Voeg de fijngehakte rozemarijn toe. Schep uit de pan en zet opzij.
  9. Laat de grof gehakte rucola al roerend 1 min. slinken in dezelfde pan. Zet opzij.
  10. Meng de ricotta onder de room in een grote mengkom. Kruid goed met zwarte peper en zeezout en roer er de geraspte Parmezaan onder.
  11. Meng de uitgelekte tortellini, de geslonken rucola en de helft van de courgetteblokjes onder de ricotta room.
  12. Vet een ovenschaal in met de boter en schep er de helft van het pasta-courgettemengsel in. Verdeel er de rest van de courgetteblokjes, van de rucola en van het pasta-mengsel over. Strooi er de pijnboompitten en de geraspte mozzarella over.
  13. Bak 15 min. in de voorverwarmde oven tot de kaas mooi bruin kleurt (zet indien nodig kort de ovengrill aan).
  14. TIP 1:  Serveer met een groen slaatje en evenuteel wat stokbrood
  15. TIP 2: U kan deze pastagratin ook over individuele schaaltjes verdelen.
    1. Toch liever wat vlees erbij? Voeg dan hamblokjes of gebakken spekblokjes toe.
Drankadvies
Wijn:
Bier: Tongerlo Blond, Abdijbier 
Voedingswaarde
Energie: 734 Kcal Eiwitten: 32,8 gr Vetten: 39,2 gr Koolhydraten: 60,8 gr

Categorieën