Mediterrane stamppot uit de oven

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 40 min

| 2014.02.19 – Lidl folder, stamppot weken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1,2 kg kruimige aardappelen
  • 4 el olijfolie
  • 1 zak rucola
  • 3 sjalotjes, gepeld en geringd
  • 300 gr cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 40 gr pijnboompitten
  • 1 dl room
  • 8gedroogde tomaten
  • 2 bolletjes mozzarella, in plakjes
  • Blaadjes van 3 takjes basilicum
  • Ovenplaat bekleed met bakpapier
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelen 10 min
  3. Giet het af en leg op de aardappels op een bakplaat samen me te cherrytomaatjes, sjalotten pijnboompitten en zout en peper naar smaak.
  4. Giet er 2 el olijfolie over en zet dan 20 min in de oven.
  5. Haal de plaat uit de oven, giet de room er over en leg er de rucola gedroogde tomaat en mozzarella op
  6. Schep over in een ruime schaal en stamp het geheel grof.
  7. Giet de rest van de olijfolie erover en bestrooi met basilicum
  8. Serveer direct.

Categorieën