Onder prei stamppot begraven zalm, met tuinkruiden en mosterd
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 30 min
| 2014.02.19 – Lidl folder, stamppot weken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappelen
- 500 gr prei
- 50 gr boter (plus wat extra om in te vetten)
- 4 zalmfilets, op de huid
- 4 el fijngesneden kruiden:
- Bieslook, peterselie, tijmblaadjes
- 150 ml slagroom
- 2 el mosterd
- Zout en peper
Bereiding
- Kook de aardappelen in 20 min in licht gezouten water gaar
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Snij intussen de prei in ringen, was ze en laat ze uitlekken
- Stoof ze verder met de helft van de boter 15 min zachtjes in een 2e pan
- Snij de huid van de zalm, bestrijk met zout en peper en bak aan één kant in de rest van de boter, 2 min.
- Leg de zalm in een beboterde ovenschaal op de ongebakken kant.
- Bestrooi met de kruiden.
- Voeg de slagroom en mosterd toe aan de prei en breng het aan de kook.
- Giet het water af van de aardappelen
- Meng het preimengsel erdoor en stamp tot een grove stamppot
- Schep het over de zalm en zet 15 min in de oven.
- Verdeel over 4 borden