Zalmhaasje met romige waterkerssaus
Omschrijving:
Hoofdgerecht | Vis | 4 personen
Bereidingstijd: 25 a 30 min
Bron: 2013.03.13 – Colruyt inspiratiefolder, Paasfeest
Ingrediënten:
- 4 Schotse zalmhaasjes (± 700 g. versmarkt)
- 1 bloemkool
- 1 bosje waterkers
- 3 eetl. citroensap
- 2 dl lichte room
- 400 ml visfond (bokaal)
- instantsausbinder
- peper en zout
Bereidingswijze:
- Breng de lichte room aan de kook in een steelpannetje en laat 2 min. koken. Doe er de blaadjes waterkers bij en laat nog 30 sec. koken. Mix daarna goed fijn.
- Verdeel de bloemkool in roosjes.
- Leg er de zalmhaasjes in en besprenkel ze met 1 eetl. citroensap. Kruid met peper en een beetje zout. Hou de visfond net onder het kookpunt. Dek de pan af en laat de zalmhaasjes 10 à 15 min. (afhankelijk van de dikte) garen.
- Kook de bloemkoolroosjes intussen 10 à 15 min. in lichtgezouten water met 1 eetl. citroensap.
- Haal de zalmhaasjes uit de pan en hou warm. Laat het kookvocht 1 min. inkoken en voeg de waterkersroom toe. Laat nog even doorkoken en bind lichtjes met instantsausbinder. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
- Schik de zalmhaasjes en bloemkoolroosjes op de borden. Lepel er de waterkersroom over. Serveer met gestoomde krieltjes.
Drankadvies:
Bier: Postel Blond, Abdijbier
Wijn: Michel Torino ‘Colección’, Torrontés, Cafayate Valley – Argentinië
Voedingswaarde
- Energie: 523 kcal
- Eiwitten: 37.5 g
- Vetten: 37.2 g
- Koolhydraten: 9.4 g