Zalmhaasje waterkerssaus

Zalmhaasje met romige waterkerssaus

Omschrijving:

Hoofdgerecht | Vis | 4 personen
Bereidingstijd: 25 a 30 min
Bron: 2013.03.13 – Colruyt inspiratiefolder, Paasfeest 

Ingrediënten:

  • 4 Schotse zalmhaasjes (± 700 g. versmarkt)
  • 1 bloemkool
  • 1 bosje waterkers
  • 3 eetl. citroensap
  • 2 dl lichte room
  • 400 ml visfond (bokaal)
  • instantsausbinder
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Breng de lichte room aan de kook in een steelpannetje en laat 2 min. koken. Doe er de blaadjes waterkers bij en laat nog 30 sec. koken. Mix daarna goed fijn.
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes.
  3. Leg er de zalmhaasjes in en besprenkel ze met 1 eetl. citroensap. Kruid met peper en een beetje zout. Hou de visfond net onder het kookpunt. Dek de pan af en laat de zalmhaasjes 10 à 15 min. (afhankelijk van de dikte) garen.
  4. Kook de bloemkoolroosjes intussen 10 à 15 min. in lichtgezouten water met 1 eetl. citroensap.
  5. Haal de zalmhaasjes uit de pan en hou warm. Laat het kookvocht 1 min. inkoken en voeg de waterkersroom toe. Laat nog even doorkoken en bind lichtjes met instantsausbinder. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  6. Schik de zalmhaasjes en bloemkoolroosjes op de borden. Lepel er de waterkersroom over. Serveer met gestoomde krieltjes.

Drankadvies:

Bier: Postel Blond, Abdijbier
Wijn: Michel Torino ‘Colección’, Torrontés, Cafayate Valley – Argentinië

Voedingswaarde

  • Energie: 523 kcal
  • Eiwitten: 37.5 g
  • Vetten: 37.2 g
  • Koolhydraten: 9.4 g

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten