Zalmhaasje met romige waterkerssaus

Omschrijving:

Hoofdgerecht | Vis | 4 personen
Bereidingstijd: 25 a 30 min
Bron: 2013.03.13 – Colruyt inspiratiefolder, Paasfeest 

Ingrediënten:

  • 4 Schotse zalmhaasjes (± 700 g. versmarkt)
  • 1 bloemkool
  • 1 bosje waterkers
  • 3 eetl. citroensap
  • 2 dl lichte room
  • 400 ml visfond (bokaal)
  • instantsausbinder
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Breng de lichte room aan de kook in een steelpannetje en laat 2 min. koken. Doe er de blaadjes waterkers bij en laat nog 30 sec. koken. Mix daarna goed fijn.
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes.
  3. Leg er de zalmhaasjes in en besprenkel ze met 1 eetl. citroensap. Kruid met peper en een beetje zout. Hou de visfond net onder het kookpunt. Dek de pan af en laat de zalmhaasjes 10 à 15 min. (afhankelijk van de dikte) garen.
  4. Kook de bloemkoolroosjes intussen 10 à 15 min. in lichtgezouten water met 1 eetl. citroensap.
  5. Haal de zalmhaasjes uit de pan en hou warm. Laat het kookvocht 1 min. inkoken en voeg de waterkersroom toe. Laat nog even doorkoken en bind lichtjes met instantsausbinder. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  6. Schik de zalmhaasjes en bloemkoolroosjes op de borden. Lepel er de waterkersroom over. Serveer met gestoomde krieltjes.

Drankadvies:

Bier: Postel Blond, Abdijbier
Wijn: Michel Torino ‘Colección’, Torrontés, Cafayate Valley – Argentinië

Voedingswaarde

  • Energie: 523 kcal
  • Eiwitten: 37.5 g
  • Vetten: 37.2 g
  • Koolhydraten: 9.4 g

 

Geplaatst in Vis