Zalmhaasje met romige waterkerssaus

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 25 a 30 min

| 2013.03.13 – Colruyt inspiratiefolder, Paasfeest 

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 Schotse zalmhaasjes (± 700 g.)
  • 1 bloemkool
  • 1 bosje waterkers
  • 3 el. citroensap
  • 2 dl lichte room
  • 400 ml visfond (bokaal)
  • Instant sausbinder
  • peper en zout

Bereiding

  1. Breng de lichte room aan de kook in een steelpannetje en laat 2 min. koken.
  2. Doe er de blaadjes waterkers bij en laat nog 30 sec. koken. Mix daarna goed fijn.
  3. Verdeel de bloemkool in roosjes.
  4. Leg er de zalmhaasjes in en besprenkel ze met 1 el. citroensap.
  5. Kruid met peper en een beetje zout.
  6. Hou de visfond net onder het kookpunt.
  7. Dek de pan af en laat de zalmhaasjes 10 à 15 min. (afhankelijk van de dikte) garen.
  8. Kook de bloemkoolroosjes intussen 10 à 15 min. in licht gezouten water met 1 el. citroensap.
  9. Haal de zalmhaasjes uit de pan en hou warm.
  10. Laat het kookvocht 1 min. inkoken en voeg de waterkersroom toe.
  11. Laat nog even doorkoken en bind lichtjes met instant sausbinder.
  12. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  13. Schik de zalmhaasjes en bloemkoolroosjes op de borden.
  14. Lepel er de waterkersroom over. Serveer met gestoomde krieltjes.
Drankadvies
Wijn:

Michel Torino ‘Colección’, Torrontés, Cafayate Valley – Argentinië

Bier: Postel Blond, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 523 Kcal Eiwitten: 37,5 gr Vetten: 37,2 gr Koolhydraten: 9,4 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email