Zalmgratin Provençale

Zalmgratin met Provençaalse tomaatjes en venkelpuree

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± ruim een uurtje

| 2014.03.12 – Colruyt inspiratiefolder, Boni voor elk moment 

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 Atlantische zalmhaasjes (vers bij de visboer of diepvries)
  • 2 venkelknollen
  • 450 gr tapastomaten
  • 1 kg aardappelen
  • 2,5 kl melk
  • 100 gr geraspte mozzarella
  • 30 gr + 2 el boter
  • 3 el zure room
  • 1 eidooier
  • 1 el tomatenpuree
  • 30 gr bloem
  • 2 el paneermeel
  • 1 el olijfolie
  • 1 el Provençaalse kruidenmix
  • nootmuskaat, peper en zout

Bereiding

  1. Indien je diepvries zalmhaasje gebruikt, laat deze oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
  2. Indien je verse zalmhaasjes gebruikt kunt u deze meten gebruiken
  3. Schil de aardappelen en snij in stukken
  4. Snij de venkelknollen doormidden, verwijder de harde kern.
  5. Snij de venkel in fijne reepjes en snipper het venkelgroen fijn.
  6. Snij de tapastomaten in 2. Kruid ze met de Provençaalse kruiden
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C .
  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in licht gezouten water en giet ze daarna af, schud ze droog
  9. Verhit intussen de olijfolie en 1 el boter in een kookpan en stoof de venkelreepjes 10 a 12 min zacht.
  10. Kruid met peper en zout
  11. Smelt  30 gr boter in een kookpan en voeg de bloem toe, roer goed en laat even drogen op het vuur.
  12. Voeg de melk al kloppend toe en blijf kloppen tot u een gladde, gebonden saus hebt.
  13. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  14. Voeg de geraspte mozzarella en de tomatenpuree toe en roer goed.
  15. Pureer de aardappelen en de venkel.
  16. Roer er de eidooier en de zure room onder.
  17. Kruid met nootmuskaat, p & z.
  18. Meng het fijngesnipperde venkelgroen onder de puree.
  19. Giet een beetje saus in een ovenschaal tot de bodem bedekt is en leg er de stukken zal in.
  20. Kruid goed met peper en zot en leg er de tapastomaten rond.
  21. Overgiet met de rest van de saus.
  22. Verdeel er de puree over en bestrooi met het paneermeel.
  23. Verdeel er 1 el boter in klontjes over.
  24. Bak 30 a 35 min in de voorverwarmde oven.
  25. Schakel aan het einde van de baktijd de ovengrill aan voor een mooi bruin korstje.
Drankadvies
Wijn: Sauvignon Blanc
Bier: Abdijbier, Postel blond.
Voedingswaarde
Energie: 908 Kcal Eiwitten: 46,2 gr Vetten: 55,9 gr Koolhydraten: 55,2 gr

Categorieën

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten