Gegrilde zalm en romige tagliatelle met courgette

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 15 min + 20 min marineren

| 2014.03.11 Colruyt inspiratie folder, visfestival

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 Atlantische zalmhaasjes (diepvries of vers)
  • 2 courgettes
  • sap van een citroen
  • 1 plantje dille
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el verse kaas (roomkaas)
  • 400 gr tagliatelle
  • 5 el olijfolie
  • zwarte peper en zout

Bereiding

Voorbereiding
  1. laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog
  2. hak de dille fijn
  3. schik de zalmhaasje in een schaal, giet er 3 el. olijfolie en het citroensap over en voeg de fijngehakte dille toe. Kruid met zwarte peper en zout. bedek met vershoudfolie en laat 20 min marineren in de koelkast
  4. Rasp ondertussen de ongeschilde courgettes
  5. Snipper de teentjes knoflook fijn
Bereiding
  1. Verhit 2 el olijfolie in een stoofpan en stoof de geraspte courgettes en het fijngesnipperde knoflook 10 min op een zacht vuur.
  2. Meng er de roomkaas goed onder en kruid naar smaak met zwarte peper en zout
  3. Haal de zalmhaasjes uit de marinade.
  4. Verhit een grillpan en bak de gemarineerde zalmhaasjes 3 a 4 min aan beide kanten gaar.
  5. Kook ondertussen de tagliatelle gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  6. Meng de courgettesaus onder de pasta en serveer met de gegrilde zalm
Voedingswaarde
Energie: 897 Kcal Eiwitten: 45 gr Vetten: 45,7 gr Koolhydraten: 75,9 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email