Gegrilde zalm en romige tagliatelle met courgette
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 15 min + 20 min marineren
| 2014.03.11 Colruyt inspiratie folder, visfestival
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 Atlantische zalmhaasjes (diepvries of vers)
- 2 courgettes
- sap van een citroen
- 1 plantje dille
- 2 teentjes knoflook
- 3 el verse kaas (roomkaas)
- 400 gr tagliatelle
- 5 el olijfolie
- zwarte peper en zout
Bereiding
Voorbereiding
- laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog
- hak de dille fijn
- schik de zalmhaasje in een schaal, giet er 3 el. olijfolie en het citroensap over en voeg de fijngehakte dille toe. Kruid met zwarte peper en zout. bedek met vershoudfolie en laat 20 min marineren in de koelkast
- Rasp ondertussen de ongeschilde courgettes
- Snipper de teentjes knoflook fijn
Bereiding
- Verhit 2 el olijfolie in een stoofpan en stoof de geraspte courgettes en het fijngesnipperde knoflook 10 min op een zacht vuur.
- Meng er de roomkaas goed onder en kruid naar smaak met zwarte peper en zout
- Haal de zalmhaasjes uit de marinade.
- Verhit een grillpan en bak de gemarineerde zalmhaasjes 3 a 4 min aan beide kanten gaar.
- Kook ondertussen de tagliatelle gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Meng de courgettesaus onder de pasta en serveer met de gegrilde zalm
Voedingswaarde
Energie: 897 Kcal | Eiwitten: 45 gr | Vetten: 45,7 gr | Koolhydraten: 75,9 gr |