Zalm amuse met vanillecrème

Omschrijving

| Amuses/ vis/ 6 pers

| ongeveer 20 min

| Allerhande nr 5, jaargang 2005.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 150 gram verse roomkaas naturel
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 6 rechthoekige plakken zalm
  • 1 eetlepel forelkaviaar (potje à 50 g, Zeelands Roem)

Bereiding

  1. Halveer 1 vanillestokje in de lengte en schraap met een scherp mesje het merg eruit.
  2. Roer 150 gram verse roomkaas naturel los met 2 eetlepels mayonaise en het vanillemerg.
  3. Snijd 6 rechthoekige plakken zalm elk in vieren, zodat 24 plakjes ontstaan.
  4. Leg 6 zalmvierkantjes op een serveerschaal of op 6 kleine bordjes, besmeer ze met een derde van de vanillecrème en dek af met de volgende 6 plakjes.
  5. Maak op dezelfde manier nog twee laagjes en dek af met de laatste 6 plakjes zalm.
  6. Druk de zalmhapjes licht aan en strijk met een mes de zijkanten glad.
  7. Garneer met 1 eetlepel forelkaviaar (potje à 50 g, Zeelands Roem). 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email