Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Zalm met vanillecrème | mijn receptenbundel

Zalm amuse met vanillecrème

Omschrijving

| Amuses/ vis/ 6 pers

| ongeveer 20 min

| Allerhande nr 5, jaargang 2005.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 150 gram verse roomkaas naturel
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 6 rechthoekige plakken zalm
  • 1 eetlepel forelkaviaar (potje à 50 g, Zeelands Roem)

Bereiding

  1. Halveer 1 vanillestokje in de lengte en schraap met een scherp mesje het merg eruit.
  2. Roer 150 gram verse roomkaas naturel los met 2 eetlepels mayonaise en het vanillemerg.
  3. Snijd 6 rechthoekige plakken zalm elk in vieren, zodat 24 plakjes ontstaan.
  4. Leg 6 zalmvierkantjes op een serveerschaal of op 6 kleine bordjes, besmeer ze met een derde van de vanillecrème en dek af met de volgende 6 plakjes.
  5. Maak op dezelfde manier nog twee laagjes en dek af met de laatste 6 plakjes zalm.
  6. Druk de zalmhapjes licht aan en strijk met een mes de zijkanten glad.
  7. Garneer met 1 eetlepel forelkaviaar (potje à 50 g, Zeelands Roem). 

Categorieën