Wortelsoep met sinaasappel

Omschrijving

| 4 pers

| 55 minuten

| Weight Watchers recept | ProPoints: 2

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 hele Ui, middelgroot
  • 600 g Wortel
  • 1 stukje(s) Gemberwortel, (ca. 2 cm)
  • 1 koffielepel(s) Olie, zonnebloem
  • 850 ml Bouillon, groente
  • 2 hele Sinaasappel, het sap en ½ koffielepel schil
  • 1 koffielepel(s) Kerriepoeder
  • 1 hoeveelheid (naar smaak) Chilipoeder
  • 1 hoeveelheid (naar smaak) Peper en zout
  • 3 sneetje(s) Roggebrood, Fries

Bereiding

  1. Schil de ui en maak de gember en de wortelen schoon. Snij de ui in stukjes, de wortelen in schijfjes en hak de gember fijn.
  2. Verhit de olie in een pan en bak de ui, wortel en gember hierin ca. 2-3 minuten.
  3. Blus af met de groentebouillon en laat de groenten in. ca. 25 minuten gaar worden.
  4. Pureer de soep. Pel de sinaasappelen en pers ze uit. Voeg het sinaasappelsap, ½ koffielepel geraspte sinaasappelschil en 1 koffielepel kerriepoeder toe. Laat nog 2 minuten doorkoken en breng op smaak met chilipoeder, peper en zout.
  5. Snij de sneetjes roggebrood in stukjes en rooster ze in een pan met antiaanbaklaag.
  6. Bestrooi de soep met de roggebrood croutons en serveer.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email