Wortel-harissa hummus

Pittige geroosterde Rode peper hummus

Smaakvolle pittige geroosterde rode peper hummus. Het is romig, rokerig, pittig en gezond! Helemaal verslavend en de perfecte dip met wat crudités of chips.

Omschrijving

| Sausen/ hummus/ ongeveer 240 ml

| ± 25 min

| gevonden op internet

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 a 5 middelgrote wortelen, schoongeboend
  • 60 ml+ 2 theelepels olijfolie, verdeeld
  • zeezout en gemalen zwarte peper, naar smaak
  • 240 ml gekookte kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • ½ thl gemalen komijn
  • ½ thl gemalen koriander
  • ½ thl gemalen karwij
  • 1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd
  • gehakte verse chili, naar smaak
  • 1 thl citroenschil
  • 2 el vers citroensap
  • 1 thl tomatenpuree
  • 2 el tahin
  • Voor de garnering:  1 thl harisa uit een potje (zelf harisa maken? zie hier )

Bereiding

Ter info

Harissa-dip met geroosterde wortel en kikkererwten is een heerlijk en gemakkelijk vakantie-voorgerecht met een knapperige spruitjes en granaatappelgarnituur.

Het maken van deze heerlijke hummus
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bekleed een kleine bakplaat met bakpapier.
  3. Snijd de uiteinden van de wortelen en leg ze op de bakplaat.
  4. Meng de wortelen met 2 thl olijfolie en wat zout en peper.
  5. Schuif de wortelen in de oven en rooster ze aan alle kanten zacht en lichtbruin.
  6. Draai ze minstens één keer om. Kan wel ± 25 min duren. Laat de wortelen hierna goed afkoelen.
  7. Voeg ondertussen in de blender de gekookte (of blik afgegoten) kikkererwten, gemalen komijn, koriander, karwij, knoflook, chili, citroenschil, citroensap, tomatenpuree, tahini, zout en peper toe.
  8. Snijd de wortelen in kleinere stukjes en voeg ze ook toe aan de keukenmachine.
  9. Pulseer het mengsel een paar keer tot je een grof mengsel hebt.
  10. Schraap de kom naar beneden met een spatel en zet de keukenmachine op “hoog” terwijl je de resterende olijfolie via de vulopening in de kom druppelt.
  11. Zodra je een gladde puree hebt, controleer je de dip op kruiden. 
  12. Pas het kruidenniveau naar wens aan en schraap de dip vervolgens in uw serveerschaal naar keuze. 
  13. Maak de dip af met de garnituren en serveer met crackers, andijvieblaadjes, grof gesneden groenten enz. keuze mogelijkheden genoeg. Geef je fantasie de vrije loop
Garnituur:
  1. granaatappelpitjes
  2. geroosterde pijnboompitten
  3. knapperige spuitjesbladeren (kwart spruitjes en probeer de balderen te scheiden, overgiet ze met beetje olijfolie peper en zout en rooster ze vervolgens in de oven op 200 ºC gedurende ± 15 min of tot ze knapperig en bruin zijn
  4. gehakte peterselie
  5. extra scheutje olijfolie
Drankadvies
Wijn: soorten wijn
Bier: soorten bier
Voedingswaarde
Energie: 485 Kcal Vetten: 31 gr
waarvan verz. vetzuren: 19 gr
Koolhydraten: 42 gr
waarvan suikers: 32 gr
Eiwitten: 9 gr Vezels: 2 gr Natrium: 120 mg

OF

Energie: 200 Kcal Eiwitten: 4 gr Vetten: 7 gr Koolhydraten: 29 gr

Categorieën

Bezoekers

N/A

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten