Zelf Harissa maken

Niets lekkerder dan een eigen potje Harissa, voor veelzijdig gebruikt: in pasta's, sausen, hummus...

Omschrijving

| sausen/ 1 portie is ± 250 gr

| ± 10 min

| gevonden bij Simons’ Kitchen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 10 stuks rode pepers vers
  • 6 tenen knoflook gehakt
  • ½ el zout
  • ½ citroen sap
  • 5 el olijfolie
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1 tl suiker
  • 1 tl anijszaad
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • extra nodig: staafmixer

Bereiding

  1. Hou je van extra pittig? Laat dan alle zaadjes in de peper zitten – wil je het wat milder verwijder de zaadjes en zaadlijsten dan uit de peper. Of doe het half om half.
  2. Snijd de rode pepers grof en doe ze in het bakje van de staafmixer
  3. Voeg knoflook, zout, citroensap, olijfolie, tomatenpuree, suiker en alle specerijen toe.
  4. Draai het geheel tot een pasta en bewaar in een schoon jampotje
  5. Giet er een beetje olie op zodat het onder staat.
  6. Zo blijft het minimaal twee weken goed in de koelkast.
Voedingswaarde
Energie: 139 Kcal Vetten: 6 gr
waarvan verz. vetzuren: 1 gr
Koolhydraten: 23 gr
waarvan suikers: 12 gr
Eiwitten: 4 gr Vezels: 4 gr Natrium: 752 mg
Vitamine A: 1409 IU
Vitamine C: 6 0 mg
Calcium: 50 mg Ijzer: 3 mg

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email