Wortel-Gembersoep met geroosterde hazelnoten

Ideaal voor de winterse dagen

Omschrijving

| soep/ 4 – 6 pers

| ± 40 min

| 2024.01.04 – Landleven magazine.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 700 g winterwortels
  • 1 ui
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el geraspte verse gemberwortel
  • 750 ml hete groentebouillon
  • 1 tl zout
  • 1 el gembersiroop
  • 2 mandarijnen, uitgeperst

Bereiding

  1. Schil de wortels en snijd ze in stukjes.
  2. Maak ook de ui schoon en snijd deze fijn.
  3. Bak de ui en de wortel aan in een scheut olie.
  4. Voeg de gember toe samen met de bouillon, zout (naar smaak) en de gembersiroop.
  5. Breng het geheel aan de kook en laat het ± 20 min zacht koken, tot de wortel gaar is.
  6. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad.
  7. Zet de pan weer op het vuur en voeg het mandarijnensap toe.
  8. Verdun de soep eventueel met wat heet water of bouillon.
  9. Serveer met een extra scheutje gembersiroop en een handjevol geroosterde hazelnoten.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email