Witte chocolademousse

Omschrijving

Dessert | Mousse, crème en bavarois | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: Colruytinspiratiefolder december 2014

Ingrediënten

  • 200 g witte chocolade
  • 1.5 dl room
  • 3 eiwitten
  • 3 eetl. melk
  • 3 ananasschijven (blik)
  • 1 kiwi
  • 4 maraskinokersen met steeltje (bokaal) (of vers rood fruit)

Bereiding (15 min. – enkele uren voordien)

  1. Doe de witte chocolade met de melk in een pan en plaats deze in een grotere pan warm water (au bain-marie). Laat op een zacht vuur al roerend smelten.
  2. Klop de goed gekoelde slagroom tot hij bijna helemaal stijf is.
  3. Neem er 2 lepels van en roer door de gesmolten chocolade.
  4. Zet 5 à 10 min. in de koelkast.
  5. Roer dan de overgebleven slagroom voorzichtig door de wat afgekoelde chocolade.
  6. Klop het eiwit tot zeer stevige sneeuw.
  7. Schep het eiwit door de chocolade: licht met een spatel de chocolade van onder naar boven op.
  8. Bereid de serveercoupes voor: verdeel de uitgelekte en in stukjes gesneden ananasschijven en de geschilde en in stukjes gesneden kiwi over de 4 coupes.
  9. Giet de chocolademousse erover en laat enkele uren opstijven in de koelkast.

Afwerking

Versier met een maraskinokers of vers fruit (bv. frambozen, aardbeien of bosbessen) en serveer er een fijn koekje bij. U kan ook garneren met een beetje advocaat of wat geraspte pure chocolade.

Tip

MICROGOLFOVEN (700 W)
Laat de witte chocolade smelten in 3 eetl. melk gedurende 3 min. op halve kracht (let wel: niet in bain-marie).

Voedingswaarde

  • Energie: 435 kcal
  • Eiwitten: 7.6 g
  • Vetten: 28.4 g
  • Koolhydraten: 37.2 g

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten