Witte chocolademousse (1)

Omschrijving

| Dessert/ mousse, crème en bavarois/ 4 pers

| minder dan 30 min

| Colruytinspiratiefolder december 2014

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 200 g witte chocolade
  • 1.5 dl room
  • 3 eiwitten
  • 3 el. melk
  • 3 ananasschijven (blik)
  • 1 kiwi
  • 4 maraskinokersen met steeltje (bokaal) (of vers rood fruit)

Bereiding

15 min + enkele uren voordien maken
  1. Doe de witte chocolade met de melk in een pan en plaats deze in een grotere pan warm water (au bain-marie). Laat op een zacht vuur al roerend smelten.
  2. Klop de goed gekoelde slagroom tot hij bijna helemaal stijf is.
  3. Neem er 2 lepels van en roer door de gesmolten chocolade.
  4. Zet 5 à 10 min. in de koelkast.
  5. Roer dan de overgebleven slagroom voorzichtig door de wat afgekoelde chocolade.
  6. Klop het eiwit tot zeer stevige sneeuw.
  7. Schep het eiwit door de chocolade: licht met een spatel de chocolade van onder naar boven op.
  8. Bereid de serveercoupes voor: verdeel de uitgelekte en in stukjes gesneden ananasschijven en de geschilde en in stukjes gesneden kiwi over de 4 coupes.
  9. Giet de chocolademousse erover en laat enkele uren opstijven in de koelkast.

Afwerking: 

Versier met een maraskinokers of vers fruit (bv. frambozen, aardbeien of bosbessen) en serveer er een fijn koekje bij. U kan ook garneren met een beetje advocaat of wat geraspte pure chocolade.

TIP

– Microgolfoven (700 W)
– Laat de witte chocolade smelten in 3 el. melk gedurende 3 min. op halve kracht (let wel: niet in bain-marie).

Voedingswaarde
Energie: 435Kcal Eiwitten: 7,6gr Vetten: 28,4 gr Koolhydraten: 37,2 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email