Witte chocolademousse-3
Omschrijving
| Desserts/ 4 pers
| voorber ± 30/ wachten ± 2 uur
| Gevonden op internet bij Baktotaal.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 200 gr Callebaut Chocolade Callets Wit;
- 300 ml slagroom;
- 50 gram kristalsuiker;
- 1 thl vanille extract;
- DV Chocolade Vlokken Wit;
- 4x Pyrex Dessert Schaaltje 10cm Ø.
Bereiding
- Smelt de chocolade callets au bain-marie of in de magnetron.
- Laat de chocolade een beetje afkoelen.
- Klop de slagroom met de kristalsuiker en het vanille extract op, totdat je stijve pieken kunt trekken.
- Spatel de gesmolten chocolade door de opgeklopte slagroom heen.
- Meng het geheel door tot een luchtig mengsel.
- Verdeel de mousse over de schaaltjes.
- Laat de mousse minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
- Garneer de witte chocolade mousse met aardbeien en witte chocolade krullen.
- TIP: met dit recept heb je dus geen eieren nodig!