Witte chocolademousse-3

Omschrijving

| Desserts/ 4 pers

|  voorber ± 30/ wachten ± 2 uur

| Gevonden op internet bij Baktotaal.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 200 gr Callebaut Chocolade Callets Wit;
  • 300 ml slagroom;
  • 50 gram kristalsuiker;
  • 1 thl vanille extract;
  • DV Chocolade Vlokken Wit;
  • 4x Pyrex Dessert Schaaltje 10cm Ø.

Bereiding

  1. Smelt de chocolade callets au bain-marie of in de magnetron.
  2. Laat de chocolade een beetje afkoelen.
  3. Klop de slagroom met de kristalsuiker en het vanille extract op, totdat je stijve pieken kunt trekken.
  4. Spatel de gesmolten chocolade door de opgeklopte slagroom heen.
  5. Meng het geheel door tot een luchtig mengsel.
  6. Verdeel de mousse over de schaaltjes.
  7. Laat de mousse minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
  8. Garneer de witte chocolade mousse met aardbeien en witte chocolade krullen.
  9. TIP: met dit recept heb je dus geen eieren nodig!

Categorieën