Wentelteefjes met vanille-ijs
Een heerlijk verfrissend toetje in de zomermaanden. Ideaal om misschien oud brood weg te werkenOmschrijving
| Dessert/ 4 pers
| ± 30 min
| Info kaartje uit de Lidl winkel (jaar ?)
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 8 sneetjes (wit) brood (PS: ik heb zelf nooit wit brood in huis maar met bruin brood kan het net zo goed)
- 4 eieren
- 8 el melk
- 100 gr suiker
- 50 gr boter
- Vanille-ijs
- 2 dl room
- 1 citroen
Bereiding
- Doe de helft van de suiker met een scheutje water in een sauspannetje op een laat vuurtje.
- Laat de suiker smelten zonder te roeren.
- Wacht tot de suiker bruin wordt en roer de room er doorheen.
- Houd het pannetje op het vuur tot de karamel is opgelost in de room
- Haal de karamelsaus van het vuur en houd even apart
- Klop de eieren los in een kom.
- Rasp de citroenschil en voeg dit toe aan de eieren
- Klop het samen met de melk los en wentel de sneetjes brood erdoor
- Laat ze even in het mengsel liggen, zodat ze de melkgoed kunnen absorberen
- Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin het brood aan beide kanten bruin.
- Steek met behulp van een uitsteker rondjes uit het brood
- Doe een laagje karamelsaus in de ijscoupes en leg hierop een wentelteefje
- Scher er bolletjes vanille ijs op en schenk de rest van de saus erover.
- Dek af met de overige wentelteefjes en serveer direct