Wentelteefjes met vanille-ijs

Een heerlijk verfrissend toetje in de zomermaanden. Ideaal om misschien oud brood weg te werken

Omschrijving

| Dessert/ 4 pers

| ± 30 min

| Info kaartje uit de Lidl winkel (jaar ?)

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 8 sneetjes (wit) brood (PS: ik heb zelf nooit wit brood in huis maar met bruin brood kan het net zo goed)
  • 4 eieren
  • 8 el melk
  • 100 gr suiker
  • 50 gr boter
  • Vanille-ijs
  • 2 dl room
  • 1 citroen

Bereiding

  1. Doe de helft van de suiker met een scheutje water in een sauspannetje op een laat vuurtje.
  2. Laat de suiker smelten zonder te roeren.
  3. Wacht tot de suiker bruin wordt en roer de room er doorheen.
  4. Houd het pannetje op het vuur tot de karamel is opgelost in de room
  5. Haal de karamelsaus van het vuur en houd even apart
  6. Klop de eieren los in een kom.
  7. Rasp de citroenschil en voeg dit toe aan de eieren
  8. Klop het samen met de melk los en wentel de sneetjes brood erdoor
  9. Laat ze even in het mengsel liggen, zodat ze de melkgoed kunnen absorberen
  10. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin het brood aan beide kanten bruin.
  11. Steek met behulp van een uitsteker rondjes uit het brood
  12. Doe een laagje karamelsaus in de ijscoupes en leg hierop een wentelteefje
  13. Scher er bolletjes vanille ijs op en schenk de rest van de saus erover.
  14. Dek af met de overige wentelteefjes en serveer direct

Categorieën