Omschrijving:
Bakkerij | klein gebak |
Bereidingstijd: afhankelijk van de hoeveelheid, ong. 1 a 1½ uur.
Bron: familierecept
Ingrediënten:
- ½ kg bloem
- 375 gr suiker
- 175 gr margarine (bij gebruik nieuw wafel ijzer iets extra boter gebruiken)
- 2 eieren
- ½ borrelglas cognac (bv Vieux)
- 1 sn. zout
Bereiding:
- Boter smelten (niet bruinen!)
- Bloem, suiker, gesmolten boter en eieren (in deze volgorde) goed mengen
- Geheel kneden tot je een vaste massa krijgt en het niet meer aan je vingers blijft kleven.
- Deeg uitrollen tot een dikte van ong 1 cm.
- Vormpjes maken (rolletjes van ong 3 a 4 cm lang) of met een ruitvormig uitsteekvormpje.
- Bakken in wafelijzer met de kleine ruitjes (lukken, zoals bv stroopwafels)
Eet smakelijk