Omschrijving:

Bakkerij | klein gebak | 
Bereidingstijd: afhankelijk van de hoeveelheid, ong. 1 a 1½ uur.
Bron: familierecept 

Ingrediënten:

  • ½ kg bloem
  • 375 gr suiker
  • 175 gr margarine (bij gebruik nieuw wafel ijzer iets extra boter gebruiken)
  • 2 eieren
  • ½ borrelglas cognac (bv Vieux)
  • 1 sn. zout

Bereiding: 

  1. Boter smelten (niet bruinen!)
  2. Bloem, suiker, gesmolten boter en eieren (in deze volgorde) goed mengen
  3. Geheel kneden tot je een vaste massa krijgt en het niet meer aan je vingers blijft kleven.
  4. Deeg uitrollen tot een dikte van ong 1 cm.
  5. Vormpjes maken (rolletjes van ong 3 a 4 cm lang) of met een ruitvormig uitsteekvormpje.
  6. Bakken in wafelijzer met de kleine ruitjes (lukken, zoals bv stroopwafels)

Eet smakelijk

Print Friendly, PDF & Email