Venkeltaart/ quiche
Omschrijving
| voorgerecht/ warm/ hapje/ groenten/ 4 pers
| ± 45 min
| 2012, infoboekje Prima Donna kaas
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 200 gr Landana Brandnetel
- 400 gr venkel (1 of 2 knollen)
- 2 el olijfolie
- 125 gr magere spekreepjes
- 5 plakjes deeg voor hartige taart
- 125 ml crème fraîche
- zout en versgemalen peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de groene veertjes van de venkelknollen, hak deze fijn en bewaar het groen in de koelkast.
- Snijd de venkelknollen in dunne plakken.
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan en smoor de venkel met wat zout en een deksel op de pan in ± 8 min beetgaar.
- Laat dit daarna afkoelen.
- Bak ondertussen de magere spekreepjes krokant en snijd de Landana
- Brandnetel in kleine blokjes.
- Bekleed de quichevorm met het deeg.
- Bestrijk de bodem van de taart met crème fraîche en verdeel de venkel hierover.
- Verdeel de uitgebakken spekreepjes en de Landana Brandnetel kaas over de taart en bak deze in ± 20-25 min goudbruin en gaar.
- Laat de taart daarna een paar minuten afkoelen en garneer de taart met het venkelgroen en wat versgemalen peper.
- Lekker als voorgerecht of serveer de taart eens als borrelhapje.
Drankadvies
Wijn: | Chardonnay Viognier (Wit, Frankrijk) |
Bier: | naar keuze |