Venkel met tomaat, broccoli en forel

Omschrijving

| Amuses/ groenten/ vis/ 8 pers

| ± 25 min

| Magazine Boodschappen nr 4 uit 2006

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 100 gram broccoliroosjes
  • 150 gram kers/cherrytomaatjes
  • 2 venkelknollen
  • 100 gram gerookte forelfilet
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepels mayonaise

Bereiding

  1. Snijd de broccoli in piepkleine roosjes.
  2. Verwijder de stelen.
  3. Halveer de tomaatjes.
  4. Snijd het groen van de venkelknollen dat als garnering wordt gebruikt.
  5. Snijd de forelfilet in smalle reepjes.
  6. Kook de broccoli roosjes 4 minuten en laat ze uitlekken en afkoelen.
  7. Kook de venkelknollen in ca. 15 minuten in iets gezouten water beetgaar.
  8. Dompel de gekookte venkelknollen even in ijskoud water om het kookproces te stoppen en laat ze uitlekken.
  9. Verwijder lelijke buitenste bladen en stelen.
  10. Snijd een plakje van de onderkant.
  11. Snijd de venkelknollen verticaal doormidden en haal de lagen uit elkaar.
  12. Leg de holle venkel bladen op een schaal.
  13. Schep de reepjes forel, de broccoliroosjes, halve tomaatjes, peterselie en mayonaise door elkaar.
  14. Vul de venkel bladen met dit mengsel en garneer met een beetje venkel groen.

TIP:  Vervang de forel filet door uitgelekte en met een vork losgehaalde tonijn (uit blik) of reepjes rauwe tonijn.

Drankadvies
Wijn:

Voor deze hartige hapjes is een breed inzetbare witte of roséwijn wenselijk. Ook een lekkere droge of medium droge sherry zal prima combineren!

Bier:
Voedingswaarde
Energie: 60 Kcal Eiwitten: Vetten: Koolhydraten:

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email