Vegetarische pannenkoekjes

Ook voor vegetarsiche mensen kan je heerlijke pannekoekjes bakken

Omschrijving

| Tussendoortje/ Lunch/ Dessert/ 2 pers

| ± 5 a 15 min

| gevonden op internet, ook heerlijk als snack

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 150 gram bloem 
  • 400 ml (ongezoete) plantaardige melk (havermelk of soyamelk) 
  • olie of vegan boter (om te bakken)
  • 1 thl kaneel (optioneel)

Bereiding

  1. Zeef de bloem, zodat je beslag minder klontert.
  2. Mix de bloem, plantaardige melk en optioneel de kaneel, tot een mooi glad beslag.
  3. Zitten er toch nog een paar klontjes in? Maakt niet uit, proef je later niets van.
  4. Afhankelijk van het soort melk dat je gebruikt, kan het beslag dikker of dunner zijn dan je lekker vindt.
  5. Is het beslag te dik? Voeg water toe tot je het beslag zo dun is als je wilt.
  6. Is je beslag te dun? Voeg wat bloem toe.
  7. Bakken maar!
  8. Verhit een klontje vegan boter (lactosevrije margarine bijvoorbeeld) of olie in een koekenpan, wacht tot de pan goed warm is en bak de pannenkoeken mooi goudbruin op middelhoog vuur.
  9. Serveer de pannenkoeken met poedersuiker, stroop, (verwarmd) fruit, jam of ander lekker zoet veganistisch beleg.
  10. Of ga voor hartig!

Tips:

  • Je kunt ook Vegan pannekoekjes bakken met zelfrijzende bakmeel ipv bloem
  • Maak je gebruik van Kokosmelk,  gebruik dan 150 ml kokosmelk + 250 ml water, anders wordt het beslag niet dun genoeg
  • Je kan ook de plantaardig elk voor een deel vervangen met spa rood of zelfs bier
  • Wil je andere meelsoorten proberen? Kies dan bv voor amandelmeel, speltmeel, havermeel, volkoren meel, meergranenmeel, mix van glutenvrije meel
  • LET OP! bij gebruiken van andere meelsoorten kan het zijn dat de verhouding van het vocht wat aangepast moet worden omdat sommige meelsoorten meer of minder vocht opnemen
  • Voor zoete pannenkoekjes  kan je ook gebruik maken van vanillesuiker of vanille extract of een snufje kaneel en/of speculaaskruiden

Categorieën