Varkensfricandeau

Omschrijving:

| Hoofdgerecht | Varkensvlees | 6 personen
| Bereidingstijd: 60 min
Uit eigen keuken

Ingrediënten:

  • 1 stuk fricandeau van ong. 1 kg
  • verse roze marijn
  • p&z
  • mosterd
  • roomboter

Bereidingswijze:

  1. Stuk varkensfricandeau goed droog deppen
  2. Kruid het vlees met p&z en bestrijk ruim met mosterd.
  3. Snij aan de bovenkant een paar sneetjes (groefjes) in het vlees. Prik daar de kleine afgebroken takjes verse rozemarijn in.
  4. Bak je fricandeau in roomboter rondom mooi bruin
  5. Laat verder garen op een zacht vuurtje. Hou voor de bak/braadtijd rekening met ong 10 min per 100 gr (of 1 uur per kg)
  6. Draai regelmatig om. Als je merkt dat het te droog wordt, doe dan wat boter bij. Als het goed is komen er vleessappen vrij en kan je dit ook gebruiken om je stukje vlees te overgieten.
  7. Serveer dit lekker stukje vlees met aardappelkroketjes of frietjes
  8. Lekker met gestoofde worteltjes en erwtjes

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten