Traditionele cassoulet met eend en lookworst

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| meer dan 60 min

| 2014.01.10 – Colruyt inspiratiefolder, heerlijke groenten

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 hele dijen van eend  
  • 1 lookworst  
  • 100 g gezouten spekblokjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g tomatenstukjes (blik)
  • 400 g witte bonen (bokaal)
  • 4 dl gevogelte bouillon (1 blokje opgelost in 4 dl heet water)
  • 1 dl witte wijn
  • 1 tl. gedroogd kruidentuiltje
  • 2 blaadjes laurier
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snij de ui grof. Snipper het knoflook fijn. 
  2. Verwijder het vel van de worst en snij in stukken van 1 cm. 
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  4. Verhit een braadpan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de eendenbouten 5 min. op de velkant.
  5. Draai om en laat nog even bakken. Giet het vet weg en schik de eendenbouten naast elkaar in een ovenschaal. 
  6. Voeg de stukken ui, het fijngesnipperde knoflook, de spekblokjes en de stukjes tomaat toe.
  7. Overgiet met de witte wijn en de gevogelte bouillon. Kruid met de laurierblaadjes en het kruidentuiltje. 
  8. Zet de schotel 1 u. 15 min. in de voorverwarmde oven. 
  9. Schik de stukken lookworst rond de eendenbouten en laat nog 20 min. garen. 
  10. Spoel ondertussen de witte bonen onder koud water en laat goed uitlekken.
  11. Roer onder de saus en laat even mee opwarmen.
  12. Kruid met peper en eventueel nog wat zout. 
Drankadvies
Wijn: Réserve des Tuguets of A.O.P. Madiran 
Bier: Gordon Finest Platinum of Speciaalbier
Voedingswaarde
Energie: 508 Kcal Eiwitten: 43 gr Vetten: 29,2 gr Koolhydraten: 14 gr

Categorieën