Toscaanse varkensrolletjes

Toscaanse varkensrolletjes met pasta pomodore

Omschrijving:

Hoofdgerecht | Varkensvlees | Pasta gerecht | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2013.05.08 – Colruyt inspiratiefolder, pasta voor elk gerecht

Ingrediënten:

Hoofdgerechten, varkensvlees - Toscaanse varkensrolletjes (2)

  • 400 g korte pasta
  • 4 varkensescalopes (beenhouwerij)
  • 1 kg pruimtomaten (prunella)
  • 12 blaadjes rucola
  • 5 takjes oregano
  • 1 takje verse tijm
  • 8 halfgedroogde kerstomaten (versmarkt)
  • 125 g mozzarella
  • 1 dl witte wijn
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in heet water). Snij het vruchtvlees in 4 of 6 stukken.
  2. Rits de blaadjes van de takjes tijm en oregano.
  3. Snij de mozzarella in fijne schijfjes.
  4. Besprenkel elke varkensescalope met balsamicoazijn (1 eetl. voor de 4 escalopes). Kruid met peper en zout.
  5. Verdeel de schijfjes mozzarella over de escalopes, daarna de rucolablaadjes en de halfgedroogde kerstomaten.
  6. Rol op en zet vast met een cocktailprikker.
  7. Verhit de olijfolie in een hoge pan en bak de varkensrolletjes goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.
  8. Voeg de stukken tomaat toe en breng op smaak met het blaadje laurier en de afgeritste blaadjes oregano en tijm.
  9. Giet er de wijn over en laat nog 10 min. gaar worden. Kruid met peper en zout.
  10. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  11. Verdeel de pasta, de pomodoresaus en de varkensrolletjes over de borden.

Drankadvies:

Wijn: Monica di Sardegna D.O.C., Sardegna – Italië, Chianti D.O.C.G., Villa Sopita, Toscana – Italië

Voedingswaarde:

  • Energie: 750 kcal
  • Eiwitten: 56.3 g
  • Vetten: 21.2 g
  • Koolhydraten: 80 g

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten