Toscaanse varkensrolletjes met pasta pomodore

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers 

| minder dan 30 min

| 2013.05.08 – Colruyt inspiratiefolder, pasta voor elk gerecht

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 400 g korte pasta
  • 4 varkensescalopes (beenhouwerij)
  • 1 kg pruimtomaten (prunella)
  • 12 blaadjes rucola
  • 5 takjes oregano
  • 1 takje verse tijm
  • 8 half gedroogde kerstomaten  
  • 125 g mozzarella
  • 1 dl witte wijn
  • 2 el. olijfolie
  • 1 el. balsamicoazijn
  • peper en zout

Bereiding

  1. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in heet water). Snij het vruchtvlees in 4 of 6 stukken.
  2. Rits de blaadjes van de takjes tijm en oregano.
  3. Snij de mozzarella in fijne schijfjes.
  4. Besprenkel elke varkensescalope met balsamicoazijn (1 el. voor de 4 escalopes). Kruid met peper en zout.
  5. Verdeel de schijfjes mozzarella over de escalopes, daarna de rucola blaadjes en de half gedroogde kerstomaten.
  6. Rol op en zet vast met een cocktailprikker.
  7. Verhit de olijfolie in een hoge pan en bak de varkensrolletjes goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.
  8. Voeg de stukken tomaat toe en breng op smaak met het blaadje laurier en de afgeritste blaadjes oregano en tijm.
  9. Giet er de wijn over en laat nog 10 min. gaar worden. Kruid met peper en zout.
  10. Kook intussen de pasta gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  11. Verdeel de pasta, de pomodore saus en de varkensrolletjes over de borden.

 

Drankadvies
Wijn:

Monica di Sardegna D.O.C., Sardegna – Italië, Chianti D.O.C.G., Villa Sopita, Toscana – Italië

Bier:
Voedingswaarde
Energie: 750 Kcal Eiwitten: 56,3 gr Vetten: 21,2 gr Koolhydraten: 80 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email