Toscaanse varkensrolletjes met pasta pomodore
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| minder dan 30 min
| 2013.05.08 – Colruyt inspiratiefolder, pasta voor elk gerecht
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 400 g korte pasta
- 4 varkensescalopes (beenhouwerij)
- 1 kg pruimtomaten (prunella)
- 12 blaadjes rucola
- 5 takjes oregano
- 1 takje verse tijm
- 8 half gedroogde kerstomaten
- 125 g mozzarella
- 1 dl witte wijn
- 2 el. olijfolie
- 1 el. balsamicoazijn
- peper en zout
Bereiding
- Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in heet water). Snij het vruchtvlees in 4 of 6 stukken.
- Rits de blaadjes van de takjes tijm en oregano.
- Snij de mozzarella in fijne schijfjes.
- Besprenkel elke varkensescalope met balsamicoazijn (1 el. voor de 4 escalopes). Kruid met peper en zout.
- Verdeel de schijfjes mozzarella over de escalopes, daarna de rucola blaadjes en de half gedroogde kerstomaten.
- Rol op en zet vast met een cocktailprikker.
- Verhit de olijfolie in een hoge pan en bak de varkensrolletjes goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.
- Voeg de stukken tomaat toe en breng op smaak met het blaadje laurier en de afgeritste blaadjes oregano en tijm.
- Giet er de wijn over en laat nog 10 min. gaar worden. Kruid met peper en zout.
- Kook intussen de pasta gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Verdeel de pasta, de pomodore saus en de varkensrolletjes over de borden.
Drankadvies
Wijn: |
Monica di Sardegna D.O.C., Sardegna – Italië, Chianti D.O.C.G., Villa Sopita, Toscana – Italië |
Bier: | — |
Voedingswaarde
Energie: 750 Kcal | Eiwitten: 56,3 gr | Vetten: 21,2 gr | Koolhydraten: 80 gr |